Vanavond op tv: Nederland - Rusland (EK kwalificatie), start Dokters van morgen en meer

Vanavond op tv: Nederland - Rusland (EK kwalificatie), start Dokters van morgen en meer
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 8 oktober

Kijktip :

Later deze week komen de mannen in actie, maar vanavond is het de beurt aan de Oranjeleeuwinnen om de uitstekende EK kwalificatie voort te zetten. Vanavond spelen ze in eigen huis tegen Rusland. Maar er is uiteraard meer. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 8 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Nederland - Rusland (EK kwalificatie)

Veronica
Veronica
19:30 uur

De Oranjeleeuwinnen zijn prima begonnen aan de kwalificatiereeks voor het EK Voetbal in 2021. Ze hebben drie wedstrijden achter de rug, die allemaal werden gewonnen, en de doelcijfers zijn minstens zo indrukwekkend: veertien voor, twee tegen. De tegenstander van vanavond, Rusland, lijkt de meest geduchte concurrent: ook zij hebben de eerste twee wedstrijden gewonnen. De aftrap is vanavond om 20:00 uur, de voorbeschouwing met Hélène Hendriks en Anouk Hoogendijk start om 19:30 uur.


Sterren op het doek: Maarten van Rossem

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

In de zesde aflevering van Sterren op het doek ontvangt presentator Özcan Akyol een bijzondere gast: Maarten van Rossem. Hij werd in eerste instantie bekend als een veelgevraagde historicus en Amerika-kenner, maar is de afgelopen jaren bij een groter publiek bekend geworden als jurylid in De slimste mens en door het programma Hier zijn de Van Rossems. Maarten vertelt openhartig over zijn jeugd en wat hem tot tranen toe roert.


Docu: De wereld aan je voeten

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

Michiel van Erp heeft de laatste tijd veel succes met speelfilms als Niemand in de stad, maar daarnaast is hij misschien wel de beste documentairemaker van ons land. Vanavond is zijn documentaire De wereld aan je voeten te zien op NPO 3, waarin hij een aantal Utrechtse 18-jarigen portretteert. Hij filmde ze al eerder (in 2010), maar hoe is het nu met ze? Aan de hand van een aantal levensbepalende gebeurtenissen maken de tieners de balans op.


Nieuw: Tijl in het voetspoor van Bach

NPO 2
NPO 2
21:10 uur

Tijl Beckand werd landelijk bekend door De lama's, en ging daarna door met het presenteren van tal van programma's op de Nederlandse televisie (zoals Dancing with the Stars, waarin hij nu te zien is). Beckand is echter ook een groot liefhebber van klassieke muziek, en vanavond begint zijn nieuwe programma Tijl in het voetspoor van Bach. Hierin bewandelt hij dezelfde route van 400 kilometer als de destijds 20-jarige Johann Sebastian Bach in 1709 aflegde.


Terug: Dokters van morgen

NPO 1
NPO 1
21:25 uur

Vanavond begint een nieuw seizoen van Dokters van morgen op NPO 1, waarin presentatrice Antoinette Hertsenberg zich wederom verdiept in een aantal spraakmakende innovaties in de zorg. In elke aflevering bespreekt ze een ander thema: zo gaat ze langs bij de Deense 'Soccer Grannies', die hun spieren vitaal houden, en onderzoekt ze hoe muziek als medicijn kan werken. In de eerste aflevering is te zien hoe je door te vasten niet alleen slanker, maar ook gezonder door het leven kan gaan.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Nederland - Rusland (EK kwalificatie), start Dokters van morgen en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV