Speciale dubbelaflevering Zembla: de ramp op de Waddeneilanden

Speciale dubbelaflevering Zembla: de ramp op de Waddeneilanden
Vrachtschip MSC Zoe verliest 342 containers

Kijktip :

Op nieuwjaarsdag 2019 woedde er een hevige storm boven de Noordzee en de Waddeneilanden. De MSC Zoe, één van de grootste vrachtschepen ter wereld, kwam in de problemen en verloor 342 containers. Veel van die containers spoelden aan op de Wadden.

Ravage
Het zorgt voor enorme ravages en bijzondere beelden op Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. De populaire vakantiestranden van de eilanden stromen vol met allerlei producten, van televisies en autostoelen tot spullen van My Little Pony. Er belanden echter ook twee containers met gevaarlijke stoffen in het natuurgebied. Eén van die containers, gevuld met lithiumbatterijen, is tot op de dag van vandaag nog niet gevonden.

Dubbeluitzending
In een speciale dubbeluitzending van Zembla, op donderdag 9 en donderdag 24 oktober, wordt de ramp onderzocht. Rederij MSC heeft toegezegd alle schade te vergoeden, maar ze komen die belofte nog altijd niet na. Tal van vragen zijn nog onbeantwoord: wat is er op die fatale avond met het schip gebeurd? Wordt de bodem van de Noordzee ooit weer schoon? En waarom varen deze enorme schepen vlak langs werelderfgoed van UNESCO?

De dubbelaflevering van Zembla over de MSC Zoe is op donderdag 9 en donderdag 24 oktober om 21.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Zembla terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Speciale dubbelaflevering Zembla: de ramp op de Waddeneilanden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV