Documentaire Harry Gruyaert: fotograaf donderdag te zien op NPO 2

Documentaire Harry Gruyaert: fotograaf donderdag te zien op NPO 2
Vlaamse fotograaf werd wereldberoemd

Kijktip :

De Vlaamse Magnumfotograaf Harry Gruyaert werd wereldberoemd met zijn prenten, die hem al snel de bijnaam "de Picasso van de fotografie" opleverden. Nu is hij voor één keer zelf het centrale punt van het frame.

Strenge vader
Harry Gruyaert wordt geboren in 1941 en groeit op in een zeer gevolig katholiek gezin. Gruyaerts strenge vader is er fel op tegen dat zijn zoon het beroep van fotograaf kiest, want dat zou zondig zijn. Als 18-jarige jongen besluit Gruyaert echter het advies van zijn vader naast zich neer te leggen en het grijze Vlaanderen achter zich te laten: hij gaat op reis.

Pionier
In Marokko en India ontdekt de jonge Gruyaert dat hij beschikt over een uniek oog voor kleur. Hij trekt met zijn camera de wereld in en ziet hoe hij in staat is schoonheid te ontdekken op de meest onverwachte plaatsen, zoals de achterbuurten van Parijs. Op die manier groeit Harry Gruyaert uit tot de Europese pionier van de kleurenfotografie.

De documentaire Harry Gruyaert: fotograaf is op donderdag 10 oktober om 23.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Harry Gruyaert: fotograaf terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Harry Gruyaert: fotograaf donderdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV