Documentaire Louis Theroux: Transgender Kids vrijdag te zien op NPO 3

Documentaire Louis Theroux: Transgender Kids vrijdag te zien op NPO 3
Hoe is het om als kind al transgender te zijn?

Kijktip :

De Britse documentairemaker Louis Theroux is misschien één van de besten in zijn vak. Morgen (vrijdag 11 oktober) is er weer een pareltje van zijn hand te zien op NPO 3, waarin hij naar San Francisco reist om op bezoek te gaan bij transgender kinderen.

Dilemma
In die Amerikaanse stad bevindt zich het Child and Adolescent Gender Center, waar Theroux kinderen ontmoet die zijn gediagnosticeerd met 'genderdysforie'. Dat is niet alleen voor de kinderen lastig: de ouders komen ook voor een dilemma te staan. Moeten ze ervoor kiezen om de overgang van het ene naar het andere geslacht al in te zetten, of moeten ze de natuur haar werk laten doen?

Ontwikkeling
Het dilemma is extra pittig omdat het kind zich middenin zijn of haar ontwikkeling bevindt, terwijl de risico's van het niet-ingrijpen ook niet te overzien zijn. Wanneer de overgang wél wordt ingezet, is het bovendien de start van een lang en complex proces met hormoonvervangende therapie, puberteitsblokkers en uiteindelijk een geslachtsveranderende chirurgische ingreep.

De documentaire Louis Theroux: Transgender Kids is op vrijdag 11 oktober om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de documentaire Louis Theroux: Transgender Kids terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Louis Theroux: Transgender Kids vrijdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV