Vanavond op tv: Nederland - Noord-Ierland (EK kwalificatie), laatste aflevering Mannen in het wild en meer

Vanavond op tv: Nederland - Noord-Ierland (EK kwalificatie), laatste aflevering Mannen in het wild en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 10 oktober

Kijktip :

Vanavond zet het Nederlands elftal de EK kwalificatie voort met een belangrijke wedstrijd tegen Noord-Ierland, dat op dit moment nog boven Oranje staat. Verder is onder meer de laatste aflevering van Mannen in het wild te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 10 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Nederland - Noord-Ierland (EK kwalificatie)

NPO 3
20:35 uur

Nederland hoopt vanavond de volgende grote stap te zetten richting EK kwalificatie. In de Rotterdamse Kuip wordt de wedstrijd tegen Noord-Ierland gespeeld, dat momenteel nog boven Oranje staat in de poule. De Noord-Ieren hebben echter nog een paar zware duels voor de boeg én hebben een wedstrijd meer gespeeld. De aftrap van de wedstrijd is om 20:45 uur.


Zembla: Ramp op het wad

NPO 2
21:15 uur

Het eerste deel van een speciale dubbelaflevering van Zembla is vanavond te zien op NPO 2. Het programma onderzoekt de ramp met het vrachtschip MSC Zoe, dat op nieuwjaarsdag 2019 maar liefst 342 containers in zee verloor tijdens een storm op de Noordzee. Het leidde tot een ravage op de stranden van de Waddeneilanden, waar alles van televisies tot autostoelen aanspoelde. Wat is er precies gebeurd? En wordt de zeebodem ooit weer helemaal schoon?


Docu: Strijd om Istanbul

Canvas
21:20 uur

De documentaire Strijd om Istanbul, die vorige maand te zien was bij de NPO, wordt vanaf vanavond opnieuw uitgezonden op de Vlaamse zender Canvas. In de documentaire volgt journaliste Fidan Ekiz een jaar lang verschillende inwoners van de Turkse stad Istanbul, waar in een jaar tijd tot drie keer toe verkiezingen gehouden werden. Ondertussen namen de spanningen tussen moderne seculiere bewoners en conservatieven toe.


Slot: Mannen in het wild

NPO 1
21:30 uur

Vanavond is de laatste aflevering van Mannen in het wild te zien op NPO 1. In dit programma ging presentator Bert van Leeuwen op reis met zes mannen die middenin een midlifecrisis zitten. Allemaal willen ze dat er iets verandert in hun leven, en dus werkten ze tien dagen lang aan hun persoonlijke doelen om zichzelf beter te leren kennen. Het is een zware en emotionele reis door de Italiaanse bergen, maar gaat het roer nu echt om?


Docu: Harry Gruyaert: fotograaf

NPO 2
23:10 uur

De Vlaamse Magnumfotograaf Harry Gruyaert groeide uit tot één van de beste fotografen ter wereld en wordt zelfs de Picasso van de fotografie genoemd. Hij heeft echter een lange weg afgelegd, zoals te zien is in de documentaire Harry Gruyaert: fotograaf. De jonge Gruyaert groeit op een in streng katholiek gezin, en zijn vader was er fel op tegen dat hij fotograaf zou worden. Uiteindelijk besloot Gruyaert echter het grijze Vlaanderen de rug toe te keren.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV