Fraaie Woody Allen-film Café Society vanavond te zien op Canvas

Fraaie Woody Allen-film Café Society vanavond te zien op Canvas
Terug naar het New York van de jaren 30

Kijktip :

De Amerikaanse regisseur Woody Allen wordt al bijna dertig jaar heen en weer geslingerd tussen lof en schandalen: zijn films blijven mensen inspireren, terwijl hij nog altijd beschuldigd wordt van seksueel misbruik. Vanavond is zijn film Café Society te zien op Canvas.

Het verhaal
In Café Society reizen we terug in de tijd naar het New York van de jaren dertig van de twintigste eeuw. Centraal staat een Joodse familie in het stadsdeel The Bronx. De jongste zoon, Bobby Dorfman (gespeeld door Jesse Eisenberg), is niet tevreden met het werk dat hij doet voor zijn vader. Daarom besluit hij naar Hollywood te vertrekken, waar hij gaat werken voor zijn machtige oom Phil (Steve Carell). Bobby wordt tot over zijn oren verliefd op een meisje, die hem meesleept in de zogenaamde 'café society', de levendige kunstenaarskring.

Prachtig tijdsbeeld
Café Society is wellicht niet de beste film die Allen ooit heeft gemaakt - hij kan niet tippen aan klassiekers als Annie Hall, Manhattan, Hannah and Her Sisters en Crimes and Misdemeanors. Niettemin is het een bijzonder fraaie film, die een schitterend tijdsbeeld van zowel het New York als Hollywood van de jaren dertig schetst. Uiteraard kon Allen ook weer terugvallen op een indrukwekkende cast, met naast Eisenberg en Carell onder anderen Kristen Stewart en Blake Lively. Een heerlijke film voor de late vrijdagavond.

De film Café Society (2016) wordt beoordeeld met een 6,6 op IMDb en is op vrijdag 11 oktober om 22.10 uur te zien op Canvas.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV