Boeiende documentaire 30 jaar Dutch Dance zaterdag te zien op NPO 3

Boeiende documentaire 30 jaar Dutch Dance zaterdag te zien op NPO 3
Driedelige docuserie vertelt verhaal van Nederlandse dance

Kijktip :

Een jaar geleden was de driedelige documentaireserie 30 jaar Dutch Dance voor het eerst te zien bij de NPO. Vanaf zaterdag 12 oktober is de documentaire opnieuw te zien op NPO 3. Tientallen hoofdrolspelers vertellen samen het verhaal van de Nederlandse dancemuziek.

House
In 2018 was het precies dertig jaar geleden dat een volledig nieuwe muziekstijl de kop opstak in het Nederlandse clubleven: house. In de pioniersjaren maakten veel dansliefhebbers met dit energieke genre, en er werden flink wat illegale 'raveparty's' georganiseerd in verlaten loodsen en tunnels. Ook de nieuwe partydrug xtc was bezig aan een opmars, die voor altijd verbonden zou blijven aan het genre.

Hits
Plotseling werden de eerste hits met housemuziek gescoord, en pioniers als Eddy de Clercq, Paul Elstak en DJ Dimitri weten nog precies hoe dat ging. Zij komen allemaal aan het woord in de eerste aflevering over de pioniersjaren. In de volgende twee afleveringen horen we de hoofdrolspelers uit de volgende decennia hun verhaal vertellen, van de extravagante RoXY-feesten tot de eerste tracks van DJ Tiësto.

De driedelige documentaireserie 30 jaar Dutch Dance is vanaf zaterdag 12 oktober drie zaterdagen rond 22.40 uur te zien op NPO 3. Je kunt elke aflevering van 30 jaar Dutch Dance terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Boeiende documentaire 30 jaar Dutch Dance zaterdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV