Misdaadserie Stanley H. beleeft zondag première op NPO 3

Misdaadserie Stanley H. beleeft zondag première op NPO 3
Kan de serie de hoge verwachtingen waarmaken?

Kijktip :

Al vanaf het moment dat de serie werd aangekondigd, wordt er door veel mensen reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe misdaadserie Stanley H. Vanaf zondag 13 oktober is de vierdelige serie te zien op NPO 3, met Jeroen Spitzenberger als crimineel Stanley Hillis.

Mysterieuze dood
Stanley H., één van de beruchtste criminelen die Nederland gekend heeft, kent een bijzondere carrière. Hij begint als een galante bankovervaller, maar verandert langzaam in een nietsontziende drugscrimineel. Hillis is minder bekend dan generatiegenoot Willem Holleeder, maar heeft misschien wel meer zware criminele delicten op zijn naam staan. In 2011 sterft Hillis een mysterieuze dood onder de ogen van de politie.

Sonja Barend
Die criminele afrekening is nog altijd niet opgelost, maar het betekende wél het einde van een opmerkelijk misdaadleven. In de jaren negentig beleefde de carrière van Hillis zijn hoogtepunt met de IRT-affaire, waarbij opzettelijk containers met drugs werden doorgelaten. Zijn beroemdste moment was echter het tv-interview met Sonja Barend in 1985, vlak na zijn ontsnapping uit de Bijlmerbajes, waarin hij met pruik, opplaksnor en zonnebril werd ondervraagd.

De nieuwe dramaserie Stanley H. is vanaf zondag 13 oktober wekelijks om 20.15 uur te zien op NPO 3. Je kunt vanaf dan elke aflevering van Stanley H. terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Misdaadserie Stanley H. beleeft zondag première op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV