Documentaire The World of Thinking volgt vijf briljante wetenschappers

Documentaire The World of Thinking volgt vijf briljante wetenschappers
Hoe komen ze tot grensverleggende doorbraken?

Kijktip :

De nieuwe documentaire The World of Thinking biedt een boeiend inkijkje in de psyche van een briljante wetenschapper. De filmmakers brengen een bezoek aan het Institute for Advanced Study in Princeton, geleid door de Nederlandse Robbert Dijkgraaf.

Nobelprijswinnaars
Op deze plek komen al sinds 1930 de grootste denkers van de wereld bij elkaar, op zoek naar nieuwe ontdekkingen en grote doorbraken. Het instituut heeft al veel Nobelprijswinnaars voortgebracht, en dat is volgens Dijkgraaf niet vreemd: "Dit is de enige plek op aarde die helemaal draait om de vrijheid van denken." Soms blijven de wetenschappers dagen achter elkaar wakker, geobsedeerd als ze zijn door hun onderzoek.

Zin en waanzin
Naast Dijkgraaf maken we kennis met nog vier briljante wetenschappers, zoals Breakthrough Prize-winnaar Nima Arkani-Hamed. Of Vladimir Voevodsky, die door zijn psychische gesteldheid (die vergelijkbaar is met die van John Nash, hoofdpersoon van de film A Beautiful Mind) constant laveert tussen zin en waanzin. Ook Yvonne Geyer en Helmut Hofer doen hun verhaal in deze boeiende documentaire.

De documentaire The World of Thinking is op maandag 14 oktober om 20.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire The World of Thinking terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Documentaire The World of Thinking volgt vijf briljante wetenschappers of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV