Maandag op Canvas: documentaire Michael Mosley vs. the Superbugs

Maandag op Canvas: documentaire Michael Mosley vs. the Superbugs
Tv-maker onderzoekt resistente bacteriën

Kijktip :

In de medische wereld van tegenwoordig is het een groeiend probleem: resistente bacteriën. Steeds meer infecties zijn namelijk resistent tegen antibiotica. Tv-maker Michael Mosley duikt in deze boeiende wereld in de documentaire Michael Mosley vs. the Superbugs.

10 miljoen doden per jaar
Wetenschappers blijven altijd op zoek naar nieuwe middelen om ziektes en infecties tegen te gaan, maar steeds meer antibiotica doen hun werking niet meer omdat bacteriën resistent worden. Gezondheidsexperts waarschuwen zelfs dat er in 2050 tien miljoen doden per jaar kunnen vallen door resistente bacteriën. Michael Mosley onderzoekt zowel de oorzaken als mogelijke oplossingen van deze crisis.

Gelatinepop
Dat zoeken naar oplossingen gebeurt op bijzondere wijze: een levensgrote gelatinepop wordt bedekt met allerlei bacteriën, om er vervolgens antibiotica op los te laten. De vraag naar nieuwe antibiotica wordt namelijk steeds dringender, en daarom reist Mosley naar de Verenigde Staten en Polen. Daar ontmoet hij zogenaamde 'resistentiejagers', wetenschappers die op zoek zijn naar nieuwe behandelmethodes.

De documentaire Michael Mosley vs. the Superbugs is op maandag 14 oktober om 22.15 uur te zien op Canvas.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Maandag op Canvas: documentaire Michael Mosley vs. the Superbugs of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV