Vanavond op tv: eerste aflevering Het mooiste liedje en start Stanley H.

Vanavond op tv: eerste aflevering Het mooiste liedje en start Stanley H.
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 13 oktober

Kijktip :

Gisteravond moest Nederland afscheid nemen van het goed bekeken televisieprogramma Beste Zangers maar daarvoor komt vanaf vanavond een nieuw muziekprogramma in de plaats, namelijk de muziekshow Het mooiste liedje op SBS6. Op NPO3 start de vierdelige dramaserie Stanley H., die geïnspireerd is door het leven van de Nederlandse topcrimineel Stanley Hillis. Misdaadserie-liefhebbers opgelet. Het tiende seizoen van de Amerikaanse misdaadserie Hawaii Five-0 en het zeventiende seizoen van de Amerikaanse misdaadserie NCIS zijn vanaf vanavond te zien op Net5. Het satirische actualiteitenprogramma Zondag met Lubach is ook weer terug op de buis met een nieuw seizoen. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 13 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Stanley H.

NPO 3
NPO 3
20:15 uur

Vanaf vanavond is de vierdelige dramaserie Stanley H. elke zondag om 20:15 uur te zien op NPO 3. De serie is geïnspireerd door zowel het leven van de Nederlandse topcrimineel Stanley Hillis als de geruchtmakende IRT-affaire.

Berucht
In Stanley H. wordt het leven van één van de meest beruchte criminelen van Nederland gevolgd: van 'gentleman' bankovervaller tot nietsontziende drugscrimineel en zijn geheimzinnige dood in 2011, een liquidatie onder de ogen van de politie. Een afrekening die nog altijd niet is opgelost.

IRT-affaire
Het hoogtepunt van de criminele carrière van Stanley Hillis was in de jaren 90, tijdens de zogenaamde IRT-affaire. Politie en douane lieten jarenlang opzettelijk containers met drugs door in de jacht op de criminele kopstukken van de drugshandel. Hillis profiteerde door met hulp van de Nederlandse politie en de douane, duizenden kilo's soft- en harddrugs, wapens en explosieven te smokkelen.


Nieuw: Hawaii Five-0 seizoen 10

NET 5
NET 5
20:30 uur

Vanaf vanavond is het tiende seizoen van de Amerikaanse misdaadserie Hawaii Five-0 elke zondag om 20:30 uur te zien op Net5.

Snel na première
Het nieuwste seizoen wordt binnen een paar weken na de première op de Amerikaanse televisie uitgezonden op Net5.

De serie
Hawaii Five-O draait om de agenten Steve McGarrett en Danny 'Danno' Williams die er een eigen, harde aanpak op nahouden bij het bestrijden van criminaliteit op het eiland. Ze worden bijgestaan door de ervaren Chin Ho Kelly en de mooie Hawaïaanse Kono.

Doelwit
Een nieuwe bondgenoot helpt McGarrett en Five-0 in deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen, wanneer maffia-bazen op het eiland het doelwit worden van een moordenaar. Ook neemt Five-0 afscheid van een van hen.


Nieuw: Het Mooiste Liedje

SBS 6
SBS 6
21:00 uur

Het mooiste liedje is een muziekprogramma waarin Johnny de Mol en Gerard Ekdon op zoek gaan naar het mooiste liedje van Nederland. Vanavond is de eerste aflevering te zien, in totaal worden er zes afleveringen uitgezonden.

Welk liedje is het mooist?
In ons kleine landje worden prachtige liedjes geschreven, wereldhits zelfs, liedjes die ons herinneren aan belangrijke momenten in ons leven. Heel Nederland heeft liedjes mogen insturen en daaruit is een lijst met 50 mooie liedjes ontstaan. Maar welke is nou het mooist?

Heel Nederland mag bepalen
Bekende artiesten zingen de grootste hits van Nederlandse bodem. Een vakjury selecteert de tien beste nummers en in de finale mag heel Nederland bepalen wat het allermooiste liedje van ons land is.


Terug: Zondag met Lubach

NPO 3
NPO 3
21:15 uur

Het satirische actualiteitenprogramma Zondag met Lubach is vanaf vanavond weer terug op NPO 3 met een nieuw seizoen. Dit keer eerder op de avond dan in de afgelopen jaren: wekelijks om 21:10 uur.

Actueel
Arjen Lubach remixt de komende tien zondagen de actuele week, laat ondergesneeuwde verhalen smelten en maakt brekend nieuws weer heel. Vanuit theater Bellevue in Amsterdam: platte inhoud en diepgravende grappen.

Geremixt
Zondag met Lubach is zeven dagen nieuws in dertig minuten, satirisch geremixt door Arjen Lubach. Volgens de makers dit jaar "nog actueler, nog satirischer en nog vaker nog het woord nog".


Nieuw: NCIS seizoen 17

NET 5
NET 5
21:25 uur

Vanaf vanavond is het nieuwe seizoen van de Amerikaanse misdaadserie NCIS elke zondag om 21:25 uur te zien op Net5. De afleveringen zijn een paar weken na de eerste uitzending in de VS te zien in Nederland.

Marine
NCIS is de best bekeken misdaadserie wereldwijd. NCIS-agent Leroy Gibbs en zijn team onderzoeken in deze serie misdaden die te maken hebben met de Amerikaanse marine. Van moord en spionage tot terrorisme en diefstal, alles wordt onderzocht.

Cryptisch
Aan het begin van dit zeventiende seizoen verrast Ziva Gibbs met een cryptische waarschuwing, die ervoor zorgt dat hij zich afvraagt waarom ze jarenlang ondergronds bleef terwijl haar door familie en vrienden veronderstelden dat ze dood was.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: eerste aflevering Het mooiste liedje en start Stanley H. of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV