Vanavond op tv: tweede seizoen Het geheime dagboek van Hendrik Groen, start Cultuurshock en meer

Vanavond op tv: tweede seizoen Het geheime dagboek van Hendrik Groen, start Cultuurshock en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 14 oktober

Kijktip :

Het nieuwe tv-seizoen biedt elke week wel wat moois, en ook vanavond zien we de terugkeer of start van enkele programma's. Meest in het oog springende voorbeelden: Cultuurshock en Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 14 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: The World of Thinking

NPO 2
NPO 2
20:55 uur

Op NPO 2 is vanavond de intrigerende documentaire The World of Thinking te zien. Filmmakers Thomas Blom en Misha Wessel volgden hiervoor vijf van de briljantste wetenschappers ter wereld tijdens hun zoektocht naar nieuwe, grensverleggende doorbraken. Het bekendste gezicht is de Nederlander Robbert Dijkgraaf, hoofd van het Institute for Advanced Study in Princeton. Ook vier van zijn collega's komen aan het woord.


Nieuw: Cultuurshock

SBS 6
SBS 6
21:30 uur

Op SBS 6 begint vanavond het nieuwe programma Cultuurshock, wat doet denken aan een vernieuwde versie van Groeten uit de rimboe (2006-2010). Nederlandse gezinnen gaan namelijk een week wonen, werken en leven bij de meest extreme culturen ter wereld. In elke aflevering gaat een ander gezin naar een nieuwe locatie, waarbij ze hun grenzen letterlijk en figuurlijk verleggen. Van het ijskoude Siberië tot het strenggelovige Bolivia: de meest bijzondere plekken komen voorbij.


Docu: Michael Mosley vs. the Superbugs

Canvas
Canvas
22:15 uur

Op Canvas zie je vanavond de documentaire Michael Mosley vs. the Superbugs. Hierin onderzoekt tv-maker Michael Mosley de wereld van de resistente bacteriën. Die nemen namelijk steeds verder in aantal toe, waardoor het bestrijden van sommige ziektes een stuk lastiger wordt. Volgens gezondheidsexperts zullen in 2050 meer dan tien miljoen mensen per jaar sterven aan infecties van resistente bacteriën. Er is dus dringend een oplossing nodig.


Terug: Het geheime dagboek van Hendrik Groen

NPO 1
NPO 1
22:20 uur

Het eerste seizoen van Het geheime dagboek van Hendrik Groen was in het najaar van 2017 een ware kijkcijferhit. Hierin volgen we het wel en wee van een aantal bewoners in een verzorgingstehuis, onder wie hoofdpersoon Hendrik Groen (gespeeld door Kees Hulst). Na de dood van zijn geliefde Eefje blijkt aan het begin van het tweede seizoen dat hij een jaar lang geen pen heeft aangeraakt. Nadat hij Eefjes oude computer krijgt, pakt hij het schrijven weer op - en ook rebellenclub Omanido wordt nieuw leven ingeblazen.


Terug: Hart & Ziel

NPO 2
NPO 2
22:45 uur

Deze week is de Top 300 van de klassieke muziek te horen op NPO Radio 4, die de naam 'Hart & Ziel Lijst' heeft gekregen. Als aanvulling op de radio is op televisie het gelijknamige programma te zien met een nieuw seizoen, wederom gepresenteerd door Floris Kortie. Hierin ontmoet hij mensen in wie je niet meteen het stereotype klassieke muziekliefhebber herkent. Zij vertellen hem hun persoonlijke verhaal bij een van de stukken uit de radiolijst. Dat stuk wordt later voor ze gespeeld door de Club Classique.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: tweede seizoen Het geheime dagboek van Hendrik Groen, start Cultuurshock en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV