Beau van Erven Dorens begint dinsdag met nieuw programma De sleutel

Beau van Erven Dorens begint dinsdag met nieuw programma De sleutel
Presentator schiet daklozen te hulp

Kijktip :

Beau van Erven Dorens maakte de laatste jaren furore met zijn human interest-programma's, zoals The Amsterdam Project, Het Rotterdam Project, Beau en de veteranen en Beau Five Days Inside, waarvoor hij de Gouden Televizier-Ring won. Dinsdag begint zijn nieuwe programma De sleutel.

Onder een brug
Van Erven Dorens maakt kennis met vijf daklozen: Cassandra (21), Nick (25), Rigo (48), Sjaak (54) en Sunil (42). Ze leven in een opvang of onder een brug, zonder thuis. Hierdoor kunnen ze geen uitkering aanvragen, en ze horen bij het groeiende aantal daklozen. Volgens het CBS is dat in aantal in de afgelopen tien jaar namelijk verdubbeld.

Woning
De presentator geeft het vijftal een kans op een nieuw leven. In Het Rotterdam Project kregen de daklozen een geldbedrag, maar nu gaat Van Erven Dorens zelfs nóg verder: ze krijgen de sleutel van een eigen woning. Samen met een aantal experts helpt Beau de zwervers bij de eerste stappen in hun nieuwe bestaan. De verhalen spelen zich af in Alkmaar, Almere, Tilburg, Utrecht en Zwolle.

Het nieuwe programma De sleutel is vanaf dinsdag 15 oktober wekelijks om 21.30 uur te zien op RTL 4. Je kunt vanaf dan elke aflevering van De sleutel terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Beau van Erven Dorens begint dinsdag met nieuw programma De sleutel of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV