Baanbrekende superheldenfilm Wonder Woman vanavond te zien op Veronica

Baanbrekende superheldenfilm Wonder Woman vanavond te zien op Veronica
Gal Gadot schittert als vrouwelijke superheldin

Kijktip :

De superheldenfilm is populairder dan ooit. Dit voorjaar verbrak Avengers: Endgame het record voor de hoogste opbrengst van een film aller tijden (bijna 2,8 miljard dollar), en op dit moment draait anti-superheldefilm Joker in de bioscoop. Wonder Woman zorgde in 2017 voor volle zalen.

Het verhaal
In Wonder Woman belanden we op het prachtige, mythische eiland Themyscira, waar bijzondere amazones zich onderwerpen aan een keiharde training. Ze willen het uiteindelijk namelijk opnemen tegen de oorlogsgod Ares. De bewoonsters van Themyscira leven volledig in hun eigen wereld, en dus kijken ze raar op als er plotseling een vliegtuig uit de Eerste Wereldoorlog dicht bij hun leefomgeving neerstort. De schitterende prinses Diana (gespeeld door Gal Gadot), die later Wonder Woman wordt, redt de piloot van de verdrinkingsdood.

Doorslaand succes
Met al die populaire superheldenfilms was het vreemd dat niemand het aandurfde zo'n film met een vrouwelijke hoofdrolspeelster te maken, maar met Wonder Woman was het eindelijk zo ver. De angst voor een flop bleek ongegrond: Wonder Woman bracht ruim 800 miljoen dollar in het laatje. Niet alleen was het de eerste superheldenfilm met een vrouwelijke hoofdrolspeelster (die overigens geweldig wordt neergezet door Gadot), de film werd ook geregisseerd door een vrouw: Patty Jenkins. In de zomer van 2020 komt het vervolg Wonder Woman 1984 uit.

De film Wonder Woman (2017) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op vrijdag 18 oktober om 22.00 uur te zien op Veronica.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Baanbrekende superheldenfilm Wonder Woman vanavond te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV