Weer geen Max Verstappen bij Sportgala

Weer geen Max Verstappen bij Sportgala
Sportman van het jaar 2016 ontbreekt weer

Sport :

Max Verstappen zal wederom niet aanwezig zijn bij het Sportgala dat de NOS dit jaar op 19 december uitzendt. De Formule 1-coureur viert in december vakantie. "Ik ben al zoveel weggeweest. Dan heb ik niet echt zin om op een gala te zitten."

De 20-jarige Limburger, die in 2016 werd gekozen tot Sportman van het Jaar, spreekt duidelijke taal in Abu Dhabi, waar dit weekend de laatste Formule 1-race van het seizoen is. "Het interesseert me niet of ik een prijs win, dus geef 'm maar aan een ander. Je wint toch nooit twee keer achter elkaar." Vorig jaar wilde Verstappen zijn vakantie ook niet onderbreken om bij het jaarlijkse sportfeest aanwezig te zijn. Jan Lammers nam zijn prijs voor hem in ontvangst.

In tegenstelling tot wat Max Verstappen denkt, is het meermalen voorgekomen dat een sporter tweemaal op rij Sportman van het Jaar werd. Abe Lenstra, Anton Geesink, Kees Verkerk, Johan Cruijff en Pieter van den Hoogenband gingen twee jaar achtereen met de Jaap Eden-bokaal aan de haal. Epke Zonderland en Ard Schenk wonnen de prijs zelfs drie keer op rij.

Zondag wordt de shortlist voor de nominaties voor het Sportgala bekendgemaakt en op 3 december worden daaruit de genomineerden gekozen. Met zijn grandprix-overwinningen in Maleisië en Mexico zorgde Verstappen voor twee grote Nederlandse triomfen in het voorbije sportjaar. "Ik heb twee races gewonnen, maar ben geen kampioen", zegt Verstappen. "Ik wil winnen in de Formule 1. Dat is belangrijker dan iets winnen in eigen land. Bovendien is het heel moeilijk om prestaties van sporters te vergelijken."

Zondag is de laatste Formule 1 race in Abu Dhabi. Ziggo Sport en RTL Duitsland beginnen om 13:00 uur met de voorbeschouwing. De race gaat om 14:00 uur van start.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Weer geen Max Verstappen bij Sportgala of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV