Woensdag in Zembla: indrukwekkende special over anorexia

Woensdag in Zembla: indrukwekkende special over anorexia
Dodelijkste psychiatrische aandoening

Kijktip :

Morgen (woensdag 16 oktober) zendt Zembla een indrukwekkende special uit over de ziekte anorexia, nog altijd de dodelijkste psychiatrische aandoening. De programmamakers voeren openhartige gesprekken met de vaders van Ira en Nora, die aan de ziekte bezweken.

Eetklinieken
De jonge meiden bezochten eetklinieken, maar dat bleek achteraf niet de juiste keuze: hier gaat het vaak alleen maar van kwaad tot erger vanwege de besmettelijkheid van de ziekte. En dat zorgt voor verschrikkelijke situaties, want sommige behandelaars weten niet hoe ze met de suïcidale patiënten om moeten gaan. Daarom worden ze soms zelfs vastgebonden en met dwangvoeding in leven gehouden.

Euthanasie
Patiënten van anorexia hebben regelmatig last van ondraaglijk lijden. Zembla spreekt een jonge anorexiapatiënte die als gevolg van haar lijden nog maar één uitweg ziet: euthanasie. Haar verzorgers steunen haar hierin. Ondertussen wil minister Hugo de Jonge de anorexiazorg drastisch verbeteren; hiervoor heeft een speciale commissie in het leven geroepen. Gaat dit de zorg verbeteren? En waarom is deze groep zo moeilijk te behandelen?

De aflevering van Zembla over anorexia is op woensdag 16 oktober om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Zembla terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Zembla: indrukwekkende special over anorexia of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV