In liveshow Eén tegen eenzaamheid vraagt Omroep MAX aandacht voor eenzame mensen

In liveshow Eén tegen eenzaamheid vraagt Omroep MAX aandacht voor eenzame mensen
Groeiend probleem in onze samenleving

Kijktip :

Omroep MAX richt zich met zijn programmering op de oudere tv-kijker, maar het is gebleken dat ze een zeer breed publiek aanspreken met programma's als Heel Holland Bakt en Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Dat grote publiek proberen ze ook te bereiken met de liveshow Eén tegen eenzaamheid.

Ontroerende verhalen
Eenzaamheid is namelijk een nog altijd groeiend probleem is onze samenleving. Tijdens de uitzending horen we ontroerende verhalen, maar er is ook een belpanel met prominenten uit het bedrijfsleven en professionals van de Luisterlijn. Zij zullen telefoontjes van eenzame mensen ontvangen en ze te woord staan. Ondertussen geven hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder en gedragsbioloog Patrick van Veen minicolleges over eenzaamheid.

Taxichauffeur
Scherder vertelt wat eenzaamheid met het brein van een mens doet, terwijl Van Veen kijkt naar het dierenrijk, waar het fenomeen ook bestaat. Daarnaast zijn reportages te zien met minster Hugo de Jonge en MAX-baas Jan Slagter in de hoofdrol: zij waren voor één dag taxichauffeur, om mensen die zich eenzaam voelen een lift naar kennissen of vrienden te geven met wie ze het contact zijn verloren. Verder is er ook muziek van onder anderen Trijntje Oosterhuis.

De liveshow Eén tegen eenzaamheid is op woensdag 16 oktober om 21.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt daarna de show Eén tegen eenzaamheid terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op In liveshow Eén tegen eenzaamheid vraagt Omroep MAX aandacht voor eenzame mensen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV