Vanavond op tv: start talkshow Ladies Night, liveshow Eén tegen eenzaamheid en meer

Vanavond op tv: start talkshow Ladies Night, liveshow Eén tegen eenzaamheid en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 16 oktober

Kijktip :

Bij Merel Westrik zullen de zenuwen vandaagd door het lichaam gieren, want vanavond is de eerste aflevering van haar nieuwe talkshow Ladies Night. Ze moet de concurrentie aangaan met de grote liveshow Eén tegen eenzaamheid op NPO 1. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 16 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Zembla Special: Gegijzeld door anorexia

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

De tv-avond trapt af met een indrukwekkende special van Zembla: "Gegijzeld door anorexia". Hierin spreken de programmamakers met de vaders van Ira en Nora, die aan de ziekte overleden, maar ook met een jonge anorexiapatiënte die na een jarenlange strijd met haar ziekte nog maar één uitweg ziet: euthanasie. Ook worden de behandelmethodes van zogenaamde 'eetklinieken' onder de loep gelegd: functioneren deze wel?


Nieuw: Misdaad Advocaten

NET 5
NET 5
20:30 uur

Op Net 5 beginnen vanavond niet één, maar twee van de nieuwe paradepaardjes van creatief directeuren Jildou van der Bijl en Linda de Mol. In het nieuwe programma Misdaad Advocaten worden zes vrouwelijke advocaten gevolgd, allemaal in de leeftijdscategorie 30 tot 41 jaar. Hoe balanceren ze hun werk en privéleven? Heeft het vrouw-zijn nog invloed op hun werk? En waarom verdedigen ze verdachten van een gruwelijk misdrijf?


Terug: Tussen kunst en kitsch

NPO 1
NPO 1
20:35 uur

Ook tv-klassieker en traditioneel kijkcijferkanon Tussen kunst en kitsch keert vanavond terug op televisie. Presentator Frits Sissing ontvangt weer mensen uit het hele land, die benieuwd zijn naar de waarde van hun antieke spullen. In de eerste aflevering komen weer een aantal bijzondere voorwerpen voorbij in het Stedelijk Museum in Schiedam, zoals een Tibetaans juweel (ook wel een 'gyenzen' genoemd), een zilveren kistje en een stilleven.


Live: Eén tegen eenzaamheid

NPO 1
NPO 1
21:25 uur

Omroep MAX besteedt vanavond uitgebreid aandacht aan een groeiend probleem in de Nederlandse samenleving: eenzaamheid. In de liveshow Eén tegen eenzaamheid wordt op een gevarieerde manier gekeken naar het probleem. Mensen vertellen ervaringsverhalen, er is een belpanel waar mensen naartoe kunnen bellen, Jan Slagter en minister Hugo de Jonge fungeren als taxichauffeur voor eenzame mensen, er zijn minicolleges en muziek van onder anderen Trijntje Oosterhuis.


Nieuw: Ladies Night

NET 5
NET 5
21:30 uur

Vanavond gaat het gebeuren voor Merel Westrik: de eerste aflevering van de nieuwe talkshow Ladies Night verschijnt op de buis. De presentatrice heeft in ieder geval al één gedurfde keuze gemaakt, want in haar talkshow ontvangt ze de gasten op een bank. Daarbij zitten een aantal 'vaste vriendinnen' van de show, zoals Linda de Mol, Roxeanne Hazes en Olcay Gulsen. Houd voor de gasten in de eerste aflevering de uitzending-pagina van Ladies Night in de gaten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start talkshow Ladies Night, liveshow Eén tegen eenzaamheid en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV