Prachtige documentaire Sculpting Dreams - Helaine Blumenfeld donderdag op NPO 2

Prachtige documentaire Sculpting Dreams - Helaine Blumenfeld donderdag op NPO 2
Docu over gerespecteerde beeldhouwer

Kijktip :

Helaine Blumenfeld behoort tot de meest gerespecteerde beeldhouwers van haar generatie, en was een pionier voor vrouwen in het vak. De prachtige documentaire Sculpting Dreams - Helaine Blumenfeld zie je donderdagavond op NPO 2.

Pietrasanta
Blumenfeld plaveidde de weg voor vele vrouwelijke beeldhouwers, want ze was de eerste vrouw die mocht komen werken in de marmermijnen van Pietrasanta (Italië). In marmer en brons maakt Blumenfeld de schitterendste kunstwerken: vloeiende, organisch gevormde sculpturen van enorme schoonheid.

Russische leermeester
Ondanks haar kwaliteiten is Blumenfeld nog altijd één van de best bewaarde geheimen in de kunstwereld. Ze leerde het vak van onder anderen de grote Russische beeldhouwer Ossip Zadkine. De documentaire Sculpting Dreams volgt de beeldhouwster tijdens haar werk in Parijs, Cambridge en uiteraard ook het door haar zo geliefde Pietrasanta.

De documentaire Sculpting Dreams - Helaine Blumenfeld is op donderdag 17 oktober om 23.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Sculpting Dreams - Helaine Blumenfeld terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige documentaire Sculpting Dreams - Helaine Blumenfeld donderdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV