Prachtige science fiction-film Minority Report zondag te zien op Veronica

Prachtige science fiction-film Minority Report zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Zondag (5 september) is de prachtige science fiction-film Minority Report te zien op Veronica. Het betekende de eerste samenwerking tussen Tom Cruise en Steven Spielberg; drie jaar later maakten ze ook de spectaculaire remake van War of the Worlds. Je kunt Minority Report streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Minority Report speelt zich af in het jaar 2054. De Verenigde Staten hebben een grote overwinning behaald, want de misdaad is bijna volledig uitgebannen door een gespecialiseerd anti-misdaadteam die de gedachten van mensen vooruit kunnen lezen, waardoor ze weten wanneer delinquenten de fout in gaan. Ook in Washington, D.C. is het veilig op de straten, en daar woont John Anderton, één van de leden van het opsporingsteam van misdadigers. Op een dag verandert alles voor hem, want nu is hij het zelf die wordt beschuldigd van een moord die hij nog niet heeft gepleegd.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Steven Spielberg is natuurlijk een geweldige regisseur, en een jaar vóór Minority Report maakte hij al een Stanley Kubrick-achtige sf-film: A.I. Artificial Intelligence (die film zou in eerste instantie gemaakt worden door Kubrick, maar hij overleed in 1999). De klinische, steriele stijl van A.I. heeft de regisseur meegenomen naar deze film, met een geweldig resultaat. De kijker krijgt een indrukwekkend, maar ook angstaanjagend toekomstbeeld voorgeschoteld. Te midden van alle technische snufjes is het ook genieten van de fantastische cast.

Cast
Naast Tom Cruise (Mission: Impossible - Fallout) en Max von Sydow (Game of Thrones) zijn ook Colin Farrell (The Gentlemen) en Samantha Morton (Fantastic Beasts and Where to Find Them) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Steven Spielberg (The Post).

Minority Report (2002) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op zondag 5 september om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: science fiction. Speelduur: 145 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige science fiction-film Minority Report zondag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV