Briljante science fiction-film Minority Report zie je woensdag op RTL 7

Briljante science fiction-film Minority Report zie je woensdag op RTL 7
Film ook te streamen via onder meer Videoland

Kijktip :

Op woensdag 12 februari is de briljante science fiction-film Minority Report te zien op RTL 7. Het betekende de eerste samenwerking tussen Tom Cruis en Steven Spielberg; drie jaar later maakten ze ook de remake van War of the Worlds. Minority Report is ook te streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
Minority Report speelt zich af in het jaar 2054. De Verenigde Staten hebben een grote overwinning behaald, want de misdaad is bijna volledig uitgebannen door een gespecialiseerd anti-misdaadteam die de gedachten van mensen vooruit kunnen lezen, waardoor ze weten wanneer delinquenten de fout in gaan. Ook in Washington, D.C. is het veilig op de straten, en daar woont John Anderton (Cruise), één van de leden van het opsporingsteam van misdadigers. Op een dag verandert alles voor hem, want nu is hij het zelf die wordt beschuldigd van een moord die hij nog niet heeft gepleegd.

Toekomstbeeld
Steven Spielberg is natuurlijk een geweldige regisseur, en een jaar vóór Minority Report maakte hij al een Stanley Kubrick-achtige sf-film: A.I. Artificial Intelligence (die film zou in eerste instantie gemaakt worden door Kubrick, maar die overleed in 1999). De klinische, steriele stijl van A.I. heeft de regisseur meegenomen naar deze film, met een geweldig resultaat. De kijker krijgt een indrukwekkend, maar ook angstaanjagend toekomstbeeld voorgeschoteld. Te midden van alle technische snufjes geven Cruise, Max von Sydow, Colin Farrell en Samantha Morton geweldige acteerprestaties weg.

Minority Report (2002) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op woensdag 12 februari om 23.00 uur te zien op RTL 7.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Briljante science fiction-film Minority Report zie je woensdag op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV