Disneyklassieker Robin Hood vanavond te zien op SBS 9

Disneyklassieker Robin Hood vanavond te zien op SBS 9
Robin Hood als vos

Kijktip :

De mythe van Robin Hood en de sheriff van Nottingham is legendarisch, en er zijn al vele filmversies van gemaakt. Ook Disney waagde zich ooit aan het beroemde verhaal, waarin Robin Hood de gedaante van een vos krijgt. Het leverde een prachtige film op. Je kunt Robin Hood ook streamen via Pathé Thuis, iTunes en meer.

Het verhaal
Waarschijnlijk is het verhaal bij de meeste mensen wel bekend. Het zijn barre tijden in het koninkrijk van koning Richard. Hij gaat op een kruistocht, waardoor zijn hebberige broer, prins John, de macht in handen krijgt. Die maakt er een potje van en de bevolking wordt steeds ontevredener en armer. Een klein groepje heeft zich teruggetrokken in het Sherwood Forest, onder wie Robin Hood. Hij is de leider van de club, en op een dag neemt hij een rigoureus besluit: ze zullen de koets overvallen die het geld van de belastingen vervoert.

Dierenrijk
Disney staat er om bekend hun verhalen te verplaatsen naar het dierenrijk, en dat is ook met Robin Hood gebeurd. De tekenaars hebben logische keuzes gemaakt in hun tekeningen: de hebberige prins John en de majestueuze koning Richard zijn, met hun leeuwengedaantes, de voorlopers van Scar en Mufasa uit The Lion King (1994), en de boosaardige sheriff van Nottingham krijgt het uiterlijk van een sluwe wolf. Disney zat begin jaren zeventig een beetje in een dipje, maar zo nu en dan leverden ze nog een klassieker af. Robin Hood is daar een voorbeeld van.

De film Robin Hood (1973) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op donderdag 17 oktober om 20.30 uur te zien op SBS 9.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Disneyklassieker Robin Hood vanavond te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV