Vanavond op tv: nieuwe serie De toekomst is fantastisch, start De vergelijkers en meer

Vanavond op tv: nieuwe serie De toekomst is fantastisch, start De vergelijkers en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 17 oktober

Kijktip :

Een op voorhand veelbelovende serie gaat vanavond van start op NPO 3: De toekomst is fantastisch. Feit en fictie lopen hier door elkaar in een poging een beeld van onze toekomst te schetsen. En verder: onder meer de start van De vergelijkers. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 17 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Chantals Pyjama Party: o.a. Miljuschka Witzenhausen

RTL 4
20:30 uur

We trappen echter af met een (inmiddels) vertrouwd programma: Chantals Pyjama Party, waarin presentatrice Chantal Janzen de wildste pyjamafeestjes organiseert voor bekende Nederlanders. Ook vanavond gaat ze weer langs bij twee BN'ers. In deze aflevering zijn dat Miljuschka Witzenhausen en Dylan Haegens. Bij Witzenhausen komt Chantal op een prachtige boerderij, maar zonder dieren: daar moet nodig verandering in komen! En Haegens krijgt een heuse tosti-pyjamaparty.


Nieuw: De toekomst is fantastisch

NPO 3
21:00 uur

In het nieuwe, zesdelige programma De toekomst is fantastisch onderzoeken presentatoren Tim den Besten en Marijn Frank hoe onze toekomst er over twintig jaar, in 2039, uit kan zien. Ze gaan in gesprek met wetenschappers, die de ethische dilemma's waarmee de mensheid mogelijk geconfronteerd wordt aan de kijker presenteren. Wat voor invloed hebben technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen op ons leven? Ook zijn er fictiescènes over onze mogelijke toekomst.


Start: Inspector Banks seizoen 4

NPO 1
21:30 uur

Op NPO 1 kun je vanaf vanavond weer genieten van een nieuw seizoen van Inspector Banks. In deze misdaadserie volgen we (zoals de titel al aangeeft) de Britse inspecteur Banks. Hij is aan het begin van het vierde seizoen in diepe rouw vanwege het onverwachte overlijden van zijn moeder, maar de plicht roept. Er is namelijk een jonge vrouw uit Estland vermoord, en haar drugsverslaafde zus is spoorloos verdwenen. Als ook de verdachte overlijdt, staat het team voor een raadsel.


Nieuw: De vergelijkers

NPO 3
21:50 uur

Veel Nederlanders willen met het oog op klimaatverandering bewuster en groener gaan leven, maar hoe maak je hierin de juiste keuzes? In het nieuwe programma De vergelijkers krijg je antwoord op de vele prangende vragen over milieubewuste keuzes. Presentatoren Sofie van den Enk en Daan Nieber gaan op zoek naar praktische tips en nuttige inzichten, die de consument kunnen helpen. In de eerste aflevering kijken ze bijvoorbeeld naar de milieu-impact van de digitale en papieren krant.


Docu: Sculpting Dreams - Helaine Blumenfeld

NPO 2
23:05 uur

De naam Helaine Blumenfeld laat bij weinig mensen een belletje rinkelen, maar volgens kenners is ze één van de best bewaarde geheimen van de kunstwereld. Ze is een pionier op het gebied van beeldhouwen, want ze mocht als eerste vrouwelijke beeldhouwster in de marmermijnen van Pietrasanta, Italië aan het werk. In de documentaire Sculpting Dreams - Helaine Blumenfeld wordt ze gevolgd tijdens haar werk in Parijs, Cambridge en Italië.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: nieuwe serie De toekomst is fantastisch, start De vergelijkers en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV