Verslag staatsbezoek koning Willem-Alexander en koningin Máxima vrijdag op tv

Verslag staatsbezoek koning Willem-Alexander en koningin Máxima vrijdag op tv
Koningspaar bracht bezoek aan India

Kijktip :

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima reisden deze week af naar India voor een vijfdaags staatsbezoek. Het is een drukke week voor het koningspaar, want ze bezochten niet één, maar twee steden: New Delhi en Mumbai. Vrijdagavond zie je een verslag van het bezoek op NPO 2.

Waterbeheer
Naast de twee miljoenensteden brachten de Nederlandse monarchen ook een bezoek aan de staat Kerala. Eén van de belangrijkste thema's van deze week was waterbeheer, waar Willem-Alexander nog altijd erg betrokken bij is. De koning en zijn gevolg gingen bijvoorbeeld langs bij een open riool in New Delhi, om te kijken wat daaraan verbeterd kan worden.

VOC
Verder bezocht het koningspaar een grote tech-beurs en een school waar de meisjes leren om zelfredzaam te zijn en gestimuleerd worden om door te studeren. Ook zien ze overblijfselen van de VOC in de staat Kerala, en wordt er een rondvaarttocht gemaakt door een gebied dat regelmatig overstroomt. Astrid Kersseboom doet verslag van het staatsbezoek en praat met gesprekspartners van het koninklijk paar en waterdeskundigen.

Het verslag van het koningspaar in India is op vrijdag 18 oktober om 19.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna het verslag van het koningspaar in India terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Verslag staatsbezoek koning Willem-Alexander en koningin Máxima vrijdag op tv of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV