Ontroerende dramafilm Awakenings morgen te zien op België Eén

Ontroerende dramafilm Awakenings morgen te zien op België Eén
Robert De Niro en Robin Williams in topvorm

Kijktip :

Robert De Niro lijkt dit jaar een comeback te maken met de films Joker en The Irishman, maar in de jaren zeventig, tachtig en negentig was de Hollywoodlegende écht op de toppen van zijn kunnen. Hij laat zijn kwaliteiten nog maar eens zien in de prachtige film Awakenings.

Het verhaal
De film speelt zich af in een kliniek, waar patiënten verblijven die zich in een catatonische toestand bevinden - met andere woorden, patiënten die bijna niet reageren op de wereld om hen heen. Dokter Malcolm Sayer (gespeeld door Robin Williams) ontdekt toevallig dat een aantal cliënten op zijn afdeling op impulsen reageren. Sayer doet het verzoek om het medicijn L-DOPA toe te passen op Leonard Lowe (De Niro), die voor het eerst sinds zijn kindertijd uit een comateuze toestand ontwaakt. Het medicijn blijkt echter ook bijwerkingen te hebben.

Briljant acteerwerk
Een film als Awakenings kan eenvoudig afglijden naar een sentimenteel gedrocht, maar dankzij het script van Steven Zaillian (Schindler's List, Moneyball, The Irishman) en het bronmateriaal van neuroloog Oliver Sacks stijgt het daar ver bovenuit. Gelukkig kon regisseuse ook terugvallen op een briljante cast, waarvan vooral Robert De Niro en Robin Williams fenomenaal acteerwerk laten zien. In bijrollen maken ook Julie Kavner, Penelope Ann Miller en Max von Sydow indruk. Awakenings werd genomineerd voor drie Oscars: Beste Film, Beste Acteur (De Niro) en Beste Scenario.

De film Awakenings (1990) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op zaterdag 19 oktober om 21.15 uur te zien op België Eén.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Ontroerende dramafilm Awakenings morgen te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV