Nieuwe docuserie Na ons de zondvloed begint zondag op NPO 2

Nieuwe docuserie Na ons de zondvloed begint zondag op NPO 2
Op bezoek in laaggelegen gebieden

Kijktip :

De klimaatverandering stelt onze planeet voor een aantal problemen, en één daarvan is de stijgende zeespiegel. Gebieden die onder water liggen hebben te maken met enorme uitdagingen, en fotojournalist Kadir van Lohuizen bezoekt plekken waar het wassende water een groot probleem is.

Van Jakarta tot New York
Van Lohuizen reist de hele wereld over om verhalen te horen over waterproblemen en de oplossingen die men daarvoor heeft bedacht. Soms nemen mensen zelfs het heft in eigen hand, omdat de overheid het laat afweten. Daarbij stuit Van Lohuizen op diverse vraagstukken: heeft Nederland over een eeuw nog wel dezelfde kustlijn als nu? En hoe gaan we de komende decennia om met de miljoenen klimaatvluchtelingen?

Terschelling en Groenland
In de eerste aflevering van Na ons de zondvloed begint Van Lohuizen zijn reis op het Nederlandse Waddeneiland Terschelling. Daar ziet hij hoeveel hoger het water tegenwoordig komt met springtij en na een storm. Ook op Groenland heeft de bevolking te maken met smeltende ijskappen. Zo vertelt een jager dat de zomers steeds langer duren: vroeger ging hij met zijn honden tot ver in het voorjaar het ijs op, maar dat is nu niet meer mogelijk.

De vierdelige documentaireserie Na ons de zondvloed is vanaf zondag 20 oktober vier zondagen om 20.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan elke aflevering van Na ons de zondvloed terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe docuserie Na ons de zondvloed begint zondag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV