Prachtige natuurfilm Wad: Overleven op de grens van water en land zondag op NPO 1

Prachtige natuurfilm Wad: Overleven op de grens van water en land zondag op NPO 1
De schoonheid van het Waddengebied

Kijktip :

We verliezen ze nog wel eens uit het oog, maar in Nederland hebben we talloze prachtige natuurgebieden. Eén van de spectaculairste plekken is toch wel het Waddengebied, dat wereldwijd uniek is in zijn soort. Het is echter ook een kwetsbare omgeving.

Ecosysteem
In de film Wad: Overleven op de grens van water en land krijgen we een beeld van het bijzondere ecosysteem op en rond de Waddeneilanden, dat op schitterende wijze gefilmd werd. Alle elementen van het systeem komen in beeld: van de kleinste organismen, zoals kiezelwieren en schelpdieren, die helemaal onder aan de voedselketen staan, tot de slechtvalk en de grijze zeehond, die zich bovenaan de keten bevinden.

Groots
De documentaire brengt op uitstekende wijze de bijzondere esthetische kanten van de Waddeneilanden naar voren, en het laat zien wat een dynamisch en groots gebied het eigenlijk is. Het geheel wordt verteld door acteur Gijs Scholten van Aschat. De film is geregisseerd door Ruben Smit, een gerenommeerde natuurfilmer die doorbrak met zijn populaire documentaire De nieuwe wildernis (2013).

De documentaire Wad: Overleven op de grens van water en land is op zondag 20 oktober om 20.25 uur te zien op NPO 1.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtige natuurfilm Wad: Overleven op de grens van water en land zondag op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV