Documentaire Leonardo da Vinci: The Universal Man zondag te zien op Canvas

Documentaire Leonardo da Vinci: The Universal Man zondag te zien op Canvas
Wie was deze briljante Italiaan?

Kijktip :

Op 2 mei 2019 was het vijfhonderd jaar geleden dat anatomist, architect, beeldhouwer, filosoof, ingenieur, natuurkundige, scheikundige, schilder, schrijver en uitvinder Leonardo da Vinci zijn laatste adem uitblies. Wie was deze briljante man, die zich op talloze gebieden als genie onderscheidde?

Mona Lisa
Eén van de bekendste werken van Da Vinci was het schilderij de Mona Lisa, dat ook vandaag de dag nog miljoenen bezoekers trekt in het Louvre-museum in Parijs. Maar hoe kon het dat diezelfde man in staat was om de kogellager uit te vinden en als eerste wetenschapper een klinische beschrijving te geven van aderverkalking? En wat te denken van zijn beroemde muurschildering Het laatste avondmaal?

Renaissance
Dat vroeg documentairemaker Serge Bramly zich ook af, en hij ging op zoek naar het antwoord op deze vragen - en vele andere. Hij gaat op onderzoek uit om informatie te verzamelen en spreekt met experts over het mysterie Da Vinci. Maar Bramly gaat nog een stap verder: hij reist zelfs terug in de tijd, naar de renaissance, om het leven van deze getalenteerde man van dichtbij te bestuderen.

De documentaire Leonardo da Vinci: The Universal Man is op zondag 20 oktober om 21.10 uur te zien op Canvas.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Leonardo da Vinci: The Universal Man zondag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV