Typisch Land van Hulst vanaf maandag te zien op NPO 2

Typisch Land van Hulst vanaf maandag te zien op NPO 2
Op bezoek in Zeeuws-Vlaanderen

Kijktip :

Op maandag 21 oktober begint er weer een nieuwe Typisch-serie op NPO 2. Dit keer zijn de camera's neergestroken in Land van Hulst, aan de rand van Nederland. Het ligt dicht bij de grens met België, maar de inwoners van Hulst beschouwen zichzelf als een unieke gemeenschap.

Anders
Vraag een willekeurige bewoner van Hulst wat hij zich voelt, en hij of zij zal ook niet snel 'Nederlander' of 'Zeeuw' zeggen. Nee, de mensen in Hulst zijn vooral 'anders'. En daar zijn ze maar wat trots op. Ook in dit plaatsje heerst weer dat bekende ons-kent-onsgevoel dat we kennen van eerdere Typisch-series. We maken kennis met de bewoners en krijgen meer te weten over hun dagelijkse leven.

Kroegbaas
In de eerste aflevering is te zien hoe de plaatselijke kroegbaas Peter alles op alles zet om zijn werknemer Fermin een verblijfsvergunning te bezorgen. Ook leren we Ismael kennen, die een opmerkelijke carrièreswitch voor zichzelf in gedachten heeft: hij verkoopt zijn bloemenzaak om dé positiviteitsgoeroe van Zeeuws-Vlaanderen te worden. Ondertussen vecht de kleine kruidenier Schillemans tegen de plaatselijke supermarktoorlog.

De nieuwe reeks Typisch Land van Hulst is vanaf maandag 21 oktober drie weken lang van maandag tot en met donderdag om 19.15 uur te zien op NPO 2.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Typisch Land van Hulst vanaf maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV