Documentaire Leve de organen duikt in orgaandonatie en bijbehorende dilemma's

Documentaire Leve de organen duikt in orgaandonatie en bijbehorende dilemma's
Frans Bromet gaat op onderzoek uit

Kijktip :

Het is een kwestie waar al jaren uitgebreid aandacht voor wordt gevraagd: orgaandonatie. Toch is het voor veel mensen nog altijd een grote stap om zich aan te melden voor het donorregister, en daarom is iedereen met ingang van 2020 een orgaandonor. Maar wat betekent dit eigenlijk?

Gevolgen
Frans Bromet onderzoekt de betekenis van de Wet op de Orgaandonatie. Veel mensen lijken het een goed idee te vinden dat iedereen orgaandonor is, tenzij je expliciet hebt aangegeven dit niet te willen. Waar de meesten echter niet bij stilstaan, zijn de vergaande gevolgen van de nieuwe wet voor orgaandonoren en nabestaanden. Zijn we hier als samenleving wel van op de hoogte?

Hersendood
In de documentaire Leve de organen gaat Bromet dieper in op de kwestie: wat houdt de orgaanwet precies in en welke keuze hebben we als die straks in werking treedt? Bromet spreekt onder meer met twee patiënten die eerst hersendood waren. Op dat moment treedt het 'hersendoodprotocol' in werking, maar ze kwamen er tóch levend uit.

De documentaire Leve de organen is op maandag 21 oktober om 20.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Leve de organen terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Leve de organen duikt in orgaandonatie en bijbehorende dilemma's of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV