National Geographic onderzoekt: wat gebeurde er bij de brugramp in Genua?

National Geographic onderzoekt: wat gebeurde er bij de brugramp in Genua?
Special maandag te zien op tv

Kijktip :

Ruim een jaar geleden, op 14 augustus 2018, doken er bizarre beelden op uit Italië. In de Noord-Italiaanse stad Genua was de Ponte Morandi, een enorme tuibrug, ingestort. Toen het stof was opgetrokken, waren er 43 doden en 15 gewonden te betreuren.

Reconstructie
De vraag is nu: wat is er precies gebeurd, en wat was de aanleiding voor het instorten van het enorme gevaarte? In een speciale uitzending vertelt National Geographic het hele verhaal. Er wordt begonnen met een fictieve hervertelling van de gebeurtenissen, met verschillende scènes die de cruciale momenten van de ramp tonen.

Overlevenden
Er komen ook overlevenden aan het woord, die hun verhaal van die fatale dag vertellen. Langzaam maar zeker wordt duidelijk welke oorzaken en gebeurtenissen hebben geleid tot het instorten van de brug. Na de laatste getuigenissen wordt het debat geopend: hoe kunnen we gebruik maken van de technologische vooruitgang, om vergelijkbare rampen in de toekomst te voorkomen?

De special De Genua brugramp in Italië is op maandag 21 oktober om 21.00 uur te zien op National Geographic. Bekijk waar je National Geographic kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV