Prachtige film Erin Brockovich zaterdag 3 oktober te zien op België Eén

Prachtige film Erin Brockovich zaterdag 3 oktober te zien op België Eén
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Julia Roberts is één van de grootste filmsterren van de afgelopen dertig jaar, maar ze wordt nogal eens weggezet als een simpele romcom-ster. Met Erin Brockovich laat ze echter zien dat ze een actrice van de bovenste plank is, en ze won er dan ook een Oscar voor. De film is zaterdag te zien op België Eén en je kunt Erin Brockovich streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
De film is genoemd naar het hoofdpersonage, een gescheiden moeder van drie kinderen. Ze zit volledig aan de grond, en een auto-ongeluk maakt haar misère nog een graadje erger. Erin Brockovich smeekt bij haar advocaat om een kantoorbaan, en na enig aandringen krijgt ze de job. Daar stuit ze op een aantal verdachte medische gegevens, die te maken hebben met vervuild water in een sloppenwijk - wat in verband kan worden gebracht met een chemisch bedrijf. De taaie Erin overtuigt de bewoners dat ze iets moeten doen tegen deze schandalige praktijken.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Erin Brockovich geldt nog altijd als een hoogtepunt in de carrière van Julia Roberts, die toch vele klassiekers kent (Steel Magnolias, Pretty Woman, Notting Hill en Ocean's Eleven, om er maar een paar te noemen). Eindelijk won Roberts een Oscar, waarmee ze onder meer Ellen Burstyn versloeg, die was genomineerd voor Requiem for a Dream. Overigens speelt niet alleen Roberts de pannen van het dak in deze film. Ook bijrolspeler Albert Finney, de legendarische Britse acteur, werd genomineerd voor een beeldje.

Erin Brockovich (2000) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op zaterdag 3 oktober om 21.30 uur te zien op België Eén. Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtige film Erin Brockovich zaterdag 3 oktober te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier