Duister derde deel Harry Potter and the Prisoner of Azkaban vanavond op Net 5

Duister derde deel Harry Potter and the Prisoner of Azkaban vanavond op Net 5
Alfonso Cuarón geeft zijn eigen draai aan Potter-reeks

Kijktip :

De Harry Potter-filmreeks gaat vanavond vrolijk verder op Net 5 met Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Alhoewel, vrolijk... regisseur Alfonso Cuarón nam het stokje over van Chris Columbus, en hij koos voor een bijzonder duistere toon. Met succes: het is één van de beste Harry Potter-films geworden.

Het verhaal
Voordat Harry terugkeert naar Zweinstein leest hij al in De Ochtendprofeet over de levensgevaarlijke crimineel Sirius Zwarts, die ontsnapt is uit de magische gevangenis Azkaban. Als Harry door alle stress zijn tante opblaast, reist hij met de Collectebus naar de Wegisweg, waarvandaan hij richting de toverschool vertrekt voor zijn derde schooljaar. Nog voordat hij goed en wel gearriveerd is, wordt Harry overdonderd door angstaanjagende Dementors, die de trein doorzoeken op zoek naar Zwarts. Maar ook op Zweinstein is hij niet veilig...

Prachtige vormgeving
De eerste twee films blonken al uit in het creëren van een magische wereld, maar de derde Potter-film doet er nog een schepje bijop. De thema's zijn een stuk volwassener, en Cuarón kiest duidelijk voor een andere stijl, met rauwere randjes. Ondertussen schitteren de Britse bijrolacteurs weer als vanouds, met onder meer Alan Rickman en Maggie Smith in gedenkwaardige rollen. Voor de derde film werd de rol van Albus Perkamentus door Michael Gambon overgenomen van de overleden Richard Harris, en de onvergetelijke Gary Oldman doet zijn intrede als Sirius Zwarts.

De film Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is op maandag 21 oktober om 20.30 uur te zien op Net 5.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Duister derde deel Harry Potter and the Prisoner of Azkaban vanavond op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV