Recensie: Jojo Rabbit heeft bizarre vriendschap met Adolf Hitler

Recensie: Jojo Rabbit heeft bizarre vriendschap met Adolf Hitler
Humor en niet te bevatten situaties overheersen

Film :

Vanaf donderdag 9 januari draait de nieuwe film Jojo Rabbit in de Nederlandse bioscopen. Hoe bizar kan het lopen als denkbeeldige Adolf Hitler jouw beste vriend is? Lees hier de filmrecensie van Jojo Rabbit.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

De duivel of de duivels?
Jojo Rabbit volgt de avonturen van de 10-jarige Jojo (Roman Griffin Davis) in zijn eerste stappen in de Hitlerjugend. Zijn grote droom: De persoonlijke bodyguard van Adolf Hitler (Taika Waititi) worden. Hij gaat dan ook in zijn gedachten vaak met Adolf om. Zijn wereld stort in wanneer hij in een granaatongeluk krijgt en het diepste geheim van zijn moeder (Scarlett Johansson) ontdekt...

Sam Rockwell, Scarlett Johansson en Roman Griffin Davis in 'Jojo Rabbit'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Je zit wel met een mond vol tanden wanneer de film begint. Als je eenmaal gewend bent aan de sfeer, kun je genieten van een mooi uitgewerkt verhaal, een prachtige karakterontwikkeling van de jonge Jojo en een van de beste acteerprestaties (naast Marriage Story) die we de laatste jaren van 'mütter' Scarlett Johansson gezien hebben. Daarnaast lig je af en toe krom van het lachen bij Waititi's versie van de Fuhrer. 4 sterren voor deze uitstekende film én de hoop dat Disney, zoals beloofd, zijn handen af zal houden van het FOX Searchlight label.

Cast
Naast Roman Griffin Davis en Scarlett Johansson (Avengers: Endgame) spelen ook Thomasin McKenzie (Leave No Trace), Sam Rockwell (Vice) en Rebel Wilson (The Hustle) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Taika Waititi (Thor: Ragnarok).

Jojo Rabbit is vanaf 9 januari 2020 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Komedie. Tijdsduur: 108 minuten. IMDb-score: 8,0.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Jojo Rabbit heeft bizarre vriendschap met Adolf Hitler of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV