Vanavond op tv: Na Ons De Zondvloed, start nieuwe serie Harkum en meer

Vanavond op tv: Na Ons De Zondvloed, start nieuwe serie Harkum en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 20 oktober

Kijktip :

Wie zondagavond thuisblijft heeft weer een aantal mooie tv-programma’s om uit te kiezen. Zo gaat de nieuwe Nederlandse komische serie Harkum van start, over een kleine gemeente die ineens heel erg rijk wordt. Ook wordt Na Ons De Zondvloed uitgezonden, een documentaireserie over de stijgende zeespiegel. En Leonardo da Vinci - The Universal Man is te zien, een docu over het fascinerende leven van Da Vinci. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 20 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Na ons de zondvloed

NPO 2
NPO 2
20:15 uur

Na Ons De Zondvloed is een vierdelige documentaireserie waarin journalist Kadir van Lohuizen laaggelegen gebieden bezoekt waar het wassende water een groot probleem is. Op veel plekken leidt de stijgende zeespiegel tot complicaties, zoals Bangladesh, New York, Miami, Jakarta en Terschelling. Van Lohuizen praat met mensen die genoodzaakt zijn om zelf actie te ondernemen als de overheid niet genoeg doet aan dit probleem. De journalist probeert onder meer de vraag te beantwoorden of Nederland over een eeuw nog wel dezelfde kustlijn heeft.


Docu: Leonardo da Vinci - The Universal Man

Canvas
Canvas
21:10 uur

Leonardo da Vinci - The Universal Man is een kunstdocumentaire die in het teken staat van de 500ste sterfdag van Da Vinci, afgelopen 2 mei. Het was een bijzondere man die de meest uiteenlopende dingen deed, zoals de Mona Lisa schilderen, het kogellager uitvinden en hij was de eerste die een klinische beschrijving wist te geven van aderverkalking. Serge Bramly doet onderzoek, praat met experts en reist terug in de tijd naar de renaissance om een goed beeld te schetsen van Da Vinci.


Nieuw: Harkum

NPO 3
NPO 3
21:45 uur

De Nederlandse komische serie Harkum gaat vanavond van start. De serie volgt de stoffige ambtenaren van het kleine dorpje Harkum. De burgemeester van het dorp raakt in paniek als hij ontdekt dat er met gemeentegelden is gespeculeerd op de beurs. Totdat blijkt dat er maar liefst 700 miljoen euro winst is behaald voor de gemeente. Het is de grote vraag hoe Harkum omgaat met dit enorme bedrag en wanneer de landelijke overheid verhaal komt halen. Want Harkum lijkt ook een beetje last te krijgen van grootheidswaanzin…


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Na Ons De Zondvloed, start nieuwe serie Harkum en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV