Vanavond op tv: Linda de Mol in Door andere ogen, documentaire Leve de organen en meer

Vanavond op tv: Linda de Mol in Door andere ogen, documentaire Leve de organen en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 21 oktober

Kijktip :

Vanavond is televisiekoningin Linda de Mol onderwerp van gesprek in het programma Door andere ogen. Wat vinden anderen van haar? Verder is onder meer de documentaire Leve de organen te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 21 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Typisch Land van Hulst

NPO 2
NPO 2
19:15 uur

Vanavond begint een nieuwe reeks van het programma Typisch, waarin de camera's neerstrijken in een authentiek plaatsje in Nederland. Dit keer is dat het gebied Land van Hulst in Zeeuws-Vlaanderen. Dichtbij de Belgische grens heeft de lokale bevolking het gevoel een unieke identiteit te hebben: ze voelen zich zeker geen Belg, maar ook geen Nederlanders - en eigenlijk ook niet echt Zeeuws. In de eerste aflevering is te zien hoe kroegbaas Peter er alles aan doet om zijn buitenlandse hulp Fermin aan een verblijfsvergunning te helpen.


Door andere ogen: Linda de Mol

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

Linda de Mol is de onbetwiste tv-koningin van ons land, maar wie is ze nou écht? In deze aflevering van Door andere ogen schetsen naaste collega's en vrienden een portret van de succesvolle presentatrice, die bekend staat als een spontane en goedlachse vrouw die niets aan het toeval overlaat. Uiteraard kan er ook niet voorbij worden gegaan aan de (succesvolle) familiegeschiedenis, met broer John als belangrijkste exportproduct.


Docu: Leve de organen

NPO 2
NPO 2
20:55 uur

In de documentaire Leve de organen onderzoekt Frans Bromet de wereld van orgaandonatie, en de ethische dilemma's die erbij komen kijken. Door de nieuwe Wet op Orgaandonatie is elke Nederlander vanaf 2020 in principe orgaandonor, mits er uitdrukkelijk is aangegeven dat je dit niet wil. Zijn we als samenleving wel op de hoogte van de vergaande gevolgen die de nieuwe wet heeft op orgaandonoren en hun nabestaanden?


Special: De Genua brugramp in Italië

National Geographic
National Geographic
21:00 uur

Op National Geographic is vanavond een special over de fatale brugramp in het Italiaanse Genua, in augustus 2018, te zien. De brug stortte destijds in, waarbij 43 mensen om het leven kwamen en een aantal gewonden vielen. Wat is er op die dag gebeurd? De special begint met het nagespeelde verhaal van de ramp, opgedeeld in verschillende scènes die de cruciale momenten tonen. Ook doen overlevenden hun verhaal, gevolgd door een debat over hoe vergelijkbare rampen in de toekomst voorkomen kunnen worden.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Linda de Mol in Door andere ogen, documentaire Leve de organen en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV