Documentaireserie Kinderen van het verzet gaat dinsdag van start op Canvas

Documentaireserie Kinderen van het verzet gaat dinsdag van start op Canvas
Kinderen van verzetsstrijders aan het woord

Kijktip :

De Tweede Wereldoorlog heeft door heel Europa zijn sporen nagelaten, zo ook in België. En daar was, net als in Nederland, een flink deel van de bevolking actief in het verzet. Kinderen van verzetsstrijders vertellen hoe dat hun leven tot op de dag van vandaag bepaalt.

75 jaar bevrijding
De Belgen werden eerder bevrijd dan Nederland, en daarom wordt daar dit jaar al het 75-jarig jubileum van de bevrijding gevierd. Dat gaat gepaard met bijzondere en heftige verhalen, en Canvas heeft besloten zich te focussen op de kinderen van verzetsstrijders. Zij vertellen over de verzetsdaden van hun ouders en hoe ze daar soms zelf bij werden betrokken, over de verschrikkingen van de concentratiekampen en onverwerkte oorlogstrauma's.

Angst
De kinderen geven antwoord op vragen over het leven als kind van een verzetsstrijder, maar ook over de oorlog zelf. Hoe bepalend is de oorlog geweest voor deze 'tweede generatie'-oorlogsslachtoffers? En hoe kijken de getuigen naar de wereld van vandaag? Door de toename van polarisering en extremisme hebben sommigen van hen angst voor de toekomst. In totaal komen er dertien kinderen van het verzet aan het woord.

De zesdelige documentaireserie Kinderen van het verzet is vanaf dinsdag 22 oktober wekelijks om 21.20 uur te zien op Canvas.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Documentaireserie Kinderen van het verzet gaat dinsdag van start op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV