De toekomstbouwers vanaf dinsdag de hele week te zien op NPO 2

De toekomstbouwers vanaf dinsdag de hele week te zien op NPO 2
Nadia Moussaid bezoekt de Dutch Design Week

Kijktip :

Van zaterdag 19 tot zondag 27 oktober vindt de Dutch Design Week plaats in Eindhoven. Elk jaar is gedurende deze week het programma De toekomstbouwers te zien, en dat is deze week niet anders. Presentatrice Nadia Moussaid spreekt vijf ontwerptalenten.

Toekomst
De vijf aanstormende en spraakmakende talenten hebben talloze ideeën en oplossingen voor de wereld van morgen. Deze 'toekomstbouwers' vertellen wie ze zijn en welke manieren hun ontwerp in de toekomst ons dagelijks leven beïnvloedt en verandert. Hoe ziet onze toekomst er eigenlijk uit? En is die toekomst eigenlijk maakbaar? De ontwerpers steken hun handen uit de mouwen om tastbare toepassingen te creëren.

Maatschappelijke verandering
In de eerste aflevering spreekt Moussaid met Bernhard Lenger, die iets heel bijzonders ontwerpt: maatschappelijke verandering. Door middel van design draait hij aan de knoppen van onze samenleving. Hij krijgt een aantal pittige vragen voor de kiezen: hoe gaan we om met het milieu, minderheden, maar ook met de ethische kanten van de oprukkende technologie? Strafpleiter Inez Weski toetst Lengers ideeën aan de weerbarstige realiteit.

De nieuwe reeks van De toekomstbouwers is van dinsdag 22 oktober tot en met zaterdag 26 oktober dagelijks rond 22.50 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van De toekomstbouwers terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op De toekomstbouwers vanaf dinsdag de hele week te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV