Bloedstollende thriller Eden Lake vanavond te zien op SBS 9

Bloedstollende thriller Eden Lake vanavond te zien op SBS 9
Weekendje weg gaat helemaal mis

Kijktip :

Thrillers krijgen doorgaans weinig aandacht van de grote awardshows, dus blijven ijzersterke films soms een beetje onder de radar. SBS 9 geeft je vanavond de kans om zo'n uitstekende, relatief onbekende thriller te bewonderen. Eden Lake is namelijk op tv te zien.

Het verhaal
In Eden Lake gaat het Britse stel Jenny (gespeeld door Kelly Reilly) en Steve (Michael Fassbender) er een weekendje tussenuit. Ze gaan kamperen bij het prachtige, afgelegen meer uit de titel, waar alles in eerste instantie idyllisch lijkt. Al snel wordt hun tripje echter verpest door een stel buitengewoon vervelende tieners. De kleine pesterijtjes nemen steeds grotere vormen aan en monden al snel uit in levensgevaarlijke situaties voor het koppel. Nadat het tot een stevige confrontatie is gekomen, wordt de situatie pas écht dreigend.

Doorbraak
Naast Kelly Reilly, die voor Eden Lake al te zien was in films als Pride & Prejudice en Mrs. Henderson Presents, zien we filmster Michael Fassbender. In 2008 was hij echter nog een onbekende acteur, die een klein rolletje had in 300 en voornamelijk op tv werkte in een aantal Britse televisiefilms. 2008 was echter het grote doorbraakjaar voor hem (althans bij filmhuisliefhebbers), met rollen in Eden Lake en Hunger. Daarna ging het snel, want in 2009 speelde Fassbender in Quentin Tarantino's Inglourious Basterds en in 2011 maakte hij zijn entree in de X-Men-franchise.

De film Eden Lake (2008) wordt beoordeeld met een 6,8 op IMDb en is op dinsdag 22 oktober om 22.30 uur te zien op SBS 9.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Bloedstollende thriller Eden Lake vanavond te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV