Recensie: Instinct brengt zinderende spanning tussen Carice van Houten en Marwan Kenzari

Recensie: Instinct brengt zinderende spanning tussen Carice van Houten en Marwan Kenzari
Knappe prestatie van debuterend regisseur Halina Reijn

Film :

Vanaf 3 oktober is de film Instinct te zien in de Nederlandse bioscopen. Geweldig dat twee grote Nederlandse acteurs van internationale allure samen in deze productie spelen. Bovendien zit actrice, vriendin en medeschrijfster Halina Reijn in de regisseurstoel. Ze levert een fascinerende thriller en dramafilm af die absoluut onder je huid gaat zitten. Lees hier de filmrecensie van Instinct.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Gevaarlijk verliefd...
Carice van Houten speelt in Instinct Nicoline, een psychologe in een tbs-kliniek die verstrikt raakt in een machtsspel met haar cliënt Idris. Idris, gespeeld door Marwan Kenzari, staat op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Nicoline is sceptisch en probeert zijn verlof te verhinderen, waardoor Idris langzaam transformeert tot de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag.

Carice van Houten and Marwan Kenzari in de film 'Instinct'

Beoordeling van Gids.tv
Al vanaf de eerste minuten valt er een deken van spanning over je heen bij het bekijken van deze thriller. Psychologe Nicoline en de tbs-gestelde zedendelinquent Idris draaien om elkaar heen waar de vonken (maar ook de angst) van afvliegen. Het gevoel van de 'neiging het verkeerde te willen' is beklemmend maar dat is wat deze complexe film zo spannend maakt. Wel jammer dat de relatie met Nicoline's moeder (Betty Schuurman) niet helemaal goed uit de verf komt. Met deze film laat Nederland zien dat we prima in staat zijn goede films af te leveren. Drie en een halve ster.

Cast
Naast Carice van Houten (Game of Thrones) en Marwan Kenzari (Murder on the Orient Express) zijn ook Betty Schuurman (Karakter), Ariane Schluter (Lucia de B.) en Robert de Hoog (Baantjer het Begin) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Halina Reijn.

Instinct is vanaf 3 oktober 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Thriller. Speelduur: 108 minuten. IMDb-score 6,4.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV