Ontroerend tweeluik Uit elkaar deze en volgende week woensdag te zien op NPO 2

Ontroerend tweeluik Uit elkaar deze en volgende week woensdag te zien op NPO 2
Een intiem portret van oudere echtparen

Kijktip :

Op woensdag 23 en woensdag 30 oktober is het intieme en ontroerende tweeluik Uit elkaar te zien op NPO 2. Hierin schetst filmmakers Frans en Silvia Bromet een portret van oudere echtparen. Bij één van hen is de ziekte van Alzheimer geconstateerd, dat een wissel trekt op hun leven.

Mantelzorger
Het is namelijk een sluipend en ontwrichtend proces, waarbij de ene helft van het echtpaar fysiek en geestelijk hard achteruit gaat, terwijl de ander plotseling de functie van mantelzorger krijgt. Het stel probeert zo goed en zo kwaad als het gaat om te gaan met deze verschrikkelijke aandoening, die hun hele leven op zijn kop zet. Langzaam maar zeker moeten ze accepteren dat een gedeeld leven niet langer mogelijk is.

Drie echtparen
In het eerste deel van Uit elkaar maken we kennis met drie echtparen: Henk en Janie, Nel en Fred en Joop en Jean. Henk verzorgt al elf jaar zijn vrouw Janie, die niet meer kan praten en wegloopt als hij het huis niet op slot doet. Nel en Fred vierden pas geleden hun 60-jarig huwelijk, maar ze zijn nu naarstig op zoek naar een woning met gezamenlijke verpleging. Ook Joop en Jean hebben het zwaar: ze zijn getroffen door verschillende ziekten.

Het tweeluik Uit elkaar is op woensdag 23 en woensdag 30 oktober om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna Uit elkaar terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Ontroerend tweeluik Uit elkaar deze en volgende week woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV