Recensie: De Liefhebbers scoort met herkenbaar verhaal

Recensie: De Liefhebbers scoort met herkenbaar verhaal
Fantastische cast met Jeroen Krabbé als zieke vader

Film :

Vanaf donderdag 24 oktober is de film De Liefhebbers te zien in de Nederlandse bioscopen. Het gezegde 'elk huisje heeft zijn kruisje' is hier wel van toepassing: soms kun je elkaar niet uitstaan, maar heb je elkaar wel hard nodig. Als bij vader Jan (Jeroen Krabbé) beginnende Alzheimer wordt ontdekt, is dat het begin van veel ellende. Lees hier de filmrecensie van De Liefhebbers.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Leer de familie Liefhebber kennen...
Het verhaal gaat over Jan en Lea, ouders van een ogenschijnlijk stabiel en liefdevol gezin. Ze hebben hun vier kinderen opgevoed met de overtuiging dat ze hen op het echte leven konden voorbereiden door te leren hoe ze door moeten zetten, nooit op moeten geven en vooral sterk moeten zijn. De kinderen konden daarmee in hun eigen leven een eind op weg komen. De onderlinge relaties komen echter zwaar onder druk te staan als de familie wordt geconfronteerd met de ernstige ziekte van Jan.

Actrice Beppie Melissen en Sanne-Samina Hanssen in de film 'De Liefhebbers'

Beoordeling van Gids.tv
Van een ontwricht gezin (met acteurs Guy Clemens en Jelka van Houten) tot een introverte chirurg Jonathan (Theo Maassen) en de alleenstaande dochter Sam (Hadewych Minis): het is een kleine greep uit de in totaal zes verhaallijnen. Stuk voor stuk zetten de castleden mooie en geloofwaardige karakters neer, met herkenbare gevoelens. Een extra compliment is op zijn plaats voor de prachtige rol van Beppie Melissen als moeder Lea. Door de vele personages barst de 96 minuten durende film wel uit zijn voegen: hij probeert te veel te vertellen in de beperkte tijd. Bovendien zijn de problemen niet opgelost als het zoete einde nabij komt. Toch krijgt deze Nederlandse speelfilm drie en een halve ster: familie is (niet altijd) liefde.

Cast
Naast Jeroen Krabbé (Leef!) en Beppie Melissen (Kapsalon Romy) zijn ook Theo Maassen (TBS), Guy Clemens (Doris) en Jelka van Houten (Baantjer het Begin) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Anna van der Heide (Meester Kikker).

De Liefhebbers is vanaf 24 oktober 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama. Tijdsduur: 96 minuten. IMDb-score 7,2.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV