Broeders in Berlijn met Maarten en Vincent van Rossem gaat donderdag van start

Broeders in Berlijn met Maarten en Vincent van Rossem gaat donderdag van start
Dertig jaar na de val van de Berlijnse Muur

Kijktip :

Op 9 november is het precies dertig jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Het vormde het startschot voor de Duitse eenwording, maar het betekende ook een enorme sociale, economische en culturele uitdaging. Maarten van Rossem en zijn broer Vincent onderzoeken de impact van de historische gebeurtenis.

Onvrede
De val van de Muur blijkt de Duitse hoofdstad in veel opzichten goed te hebben gedaan. In verval geraakte monumenten en huizenblokken werden opgeknapt, er werden architectonische hoogstandjes uit de grond gestampt en en er ontstond een nieuw regeringscentrum. Berlijn is desalniettemin een epicentrum van onvrede, want niet iedere 'Berliner' kan aanhaken bij de vooruitgang.

Stasi
De gebroeders Van Rossem zullen ook andere voormalige DDR-steden bezoeken, maar hun reis begint in Berlijn. Daar spreken ze onder meer met een Oost-Duitse, die van de ene op de andere dag gevangen zat achter de Berlijnse Muur en haar geliefde in West-Berlijn niet meer kon bezoeken. Ook gaan Maarten en Vincent langs bij oude gevangenissen van de Stasi, de veiligheidsdienst van de DDR, waar mensen werden opgesloten en gemarteld.

De geschiedenisserie Broeders in Berlijn is vanaf donderdag 24 oktober vier donderdagen om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan elke aflevering van Broeders in Berlijn terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Broeders in Berlijn met Maarten en Vincent van Rossem gaat donderdag van start of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV