Speciale liveshow De staat van het klimaat donderdag te zien op NPO 1

Speciale liveshow De staat van het klimaat donderdag te zien op NPO 1
De start van een elfjarig project

Kijktip :

Het klimaat blijft een groot aandachtspunt voor beleidsmakers over de hele wereld, en volgens wetenschappers is het niet twee minuten voor twaalf, maar twee seconden. Daarom komt Omroep Human met de speciale liveshow De staat van het klimaat, het begin van een elfjarig project.

Stand van zaken
Het kabinet wil vanaf dit jaar elke vierde donderdag van oktober verantwoording afleggen over het terugdringen van de CO2-uitstoot - een soort Prinsjesdag van het klimaat, dus. Omroep Human neemt deel aan het project met een live-uitzending, waarin de balans wordt opgemaakt. De presentatie is in handen van Tim Hofman, die wordt bijgestaan door wetenschapper Diederik Jekel en meteoroloog Gerrit Hiemstra.

Vier thema's
Hoe ver zijn we? Hoe staat Nederland ervoor en wat moet er nog gebeuren? In de liveshow, die dus de komende elf jaar te zien zal zijn, worden deze vragen beantwoord aan de hand van vier thema's of domeinen: wonen, eten, reizen en industrie. Het eerste jaar is de uitzending live te zien vanuit de TU Delft, waar Hofman en Jekel met behulp van een zaal vol studenten twee gasten interviewen: Shell-topvrouw Marjan van Loon en D66-fractievoorzitter Rob Jetten.

Vragen en reportages
Naast de twee 'hoofdvragen' zijn er nog tal van vragen die om een antwoord vragen: wat stoot de voedselindustrie uit? Hoe belastend is het massatoerisme voor het klimaat? Welke technologische ontwikkelingen zijn er om de impact van vliegreizen terug te dringen? Wat kun je aan je woning doen dat echt zoden aan de dijk zet? Naast deze en talloze andere vragen zijn er ook reportages van journalisten Sinan Can, Jort Kelder en chef-kok Joris Bijdendijk.

De liveshow De staat van het klimaat is op donderdag 24 oktober om 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt daarna de liveshow De staat van het klimaat terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Speciale liveshow De staat van het klimaat donderdag te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV