Vanavond op tv: Brexit-film The Uncivil War, eerste aflevering TreurTeeVee en meer

Vanavond op tv: Brexit-film The Uncivil War, eerste aflevering TreurTeeVee en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 25 oktober

Kijktip :

Geen grote liveshows op televisie vanavond, maar wel een aantal interessante programma's. Zo is de opmerkelijke Brexit-film The Uncivil War te zien op de Vlaamse zender Canvas. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 25 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Louis Theroux: America's Most Hated Family in Crisis

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

Vier jaar na zijn eerste bezoek keert filmmaker Louis Theroux terug naar de Westboro Baptist Church voor de bizarre documentaire America's Most Hated Family in Crisis. Sinds zijn vorige bezoek, in 2007, zijn er een aantal dingen veranderd binnen de strenggelovige gemeenschap. Zo verkondigen ze hun boodschap nu ook via popmuziek, en zijn ze ervan overtuigd dat het einde der tijden er aan komt - hierdoor gaan ze zich nóg extremer gedragen dan ze al deden.


Verborgen verleden van Nederland: Portugese Synagoge

NPO 2
NPO 2
21:05 uur

In de derde aflevering van Verborgen verleden van Nederland reist Waldemar Torenstra af naar Amsterdam, waar hij een bezoek brengt aan de Portugese Synagoge. Dit gebouw staat al sinds 1675 als een tempel midden in het Amsterdamse leven. De Portugese Joden die destijds werden verdreven uit Spanje en Portugal zochten hier hun toevlucht. Hun bijzondere geschiedenis wordt opgeluisterd door verhalen over woeste piraten, messiaanse rabbijnen en wereldreizigers.


Brexit-film: Brexit: The Uncivil War

Canvas
Canvas
22:10 uur

De laatste tijd leek de Brexit in een stroomversnelling te komen, met een akkoord tussen de regering van Boris Johnson en de Europese Unie, maar het Britse Lagerhuis blijft tegenwerken. Maar hoe begon deze ellende eigenlijk ook alweer? In deze opmerkelijke film zie je de geschiedenis van de Brexit, die in 2015 begon: toen kondigde premier David Cameron aan een bindend referendum over het lidmaatschap van de EU te houden. Benedict Cumberbatch speelt een genadeloze campagneleider van het 'Leave'-kamp.


Start: TreurTeeVee

NPO 3
NPO 3
22:35 uur

In 2017 werd het eerste seizoen van de tragikomische serie TreurTeeVee uitgezonden bij de publieke omroep, en omdat het nieuwe seizoen vanaf 22 november te zien is op NPO 3, wordt het eerste seizoen vanaf vanavond herhaald. Er staan vier hoofdpersonen centraal, die allemaal worstelen met zichzelf en de maatschappij. In de eerste aflevering zien we hoe de kettingrokende, labiele psychotherapeut Yolanda tot het inzicht komt dat ze een middelmatig leven leidt. Hoe kan ze haar misère ontvluchten?


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Brexit-film The Uncivil War, eerste aflevering TreurTeeVee en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV