Schitterende film The Martian vanavond te zien op Veronica

Schitterende film The Martian vanavond te zien op Veronica
Matt Damon blijft alleen achter op Mars

Kijktip :

De carrière van regisseur Ridley Scott verloopt met hoge pieken (Alien, Gladiator) en diepe dalen (The Counselor, Exodus: Gods and Kings). Met het briljante science fiction-drama The Martian zette de filmmaker zich echter weer volledig op de kaart.

Het verhaal
In The Martian is een groep astronauten op weg naar Mars. Eenmaal aangekomen wordt het team overvallen door een hevige storm, waarna er halsoverkop vertrokken moet worden. Op het moment dat de storm toesloeg bevond Mark Watney (gespeeld door Matt Damon) zich op het Marsoppervlak, en dus denkt het team dat hij het niet heeft overleefd. Niets is echter minder waar, en Mark moet zich alleen zien te redden op de barre en onherbergzame planeet. Daarvoor moet hij al zijn intelligentie aanwenden, terwijl de NASA alles op alles zet om hem veilig terug te brengen naar de aarde.

Comeback
Zoals gezegd zit er tussen de vele klassiekers die regisseur Scott maakte ook weleens een flop. In 2015 gold The Martian als een heuse comeback voor de invloedrijke filmmaker, die in de jaren ervoor enkele mindere films maakte. The Martian werd genomineerd voor maar liefst zeven Oscars, waaronder de beeldjes voor Beste Film, Beste Acteur en Beste Scenario. De spannende, dramatische en bij vlagen grappige film heeft een geweldige cast: naast Damon zijn ook Jessica Chastain, Jeff Daniels, Kristen Wiig, Chiwetel Ejiofor, Sean Bean, Michael Peña en Kate Mara te zien in de film.

De film The Martian (2015) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op zaterdag 26 oktober om 20.30 uur te zien op Veronica.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Schitterende film The Martian vanavond te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV