Recensie: Light of My Life is survivalthriller van hoge kwaliteit

Recensie: Light of My Life is survivalthriller van hoge kwaliteit
Een vader-dochterrelatie met Casey Affleck en Anna Pniowsky

Film :

Afgelopen donderdag - 24 oktober - is de film Light of My Life in première gegaan in de Nederlandse bioscopen. Hierin is de wereld is getroffen door een dodelijke pandemie, waardoor vooral vrouwen binnen een paar weken een gruwelijk de dood vinden. Lees hier de filmrecensie van Light of My Life.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Jongen of meisje
Een vader zwerft samen met zijn elfjarige dochter Rag door de bossen. Ze slapen in een tentje en wassen zich in de rivier, in een sombere wereld waar altijd gevaar op de loer ligt. De elfjarige Rag is een zeldzaamheid. Om haar te beschermen voor een wereld die uit voornamelijk mannen bestaat heeft Dad, zoals de vader simpelweg heet, zijn dochtertje gekapt en gekleed als jongetje.

Casey Affleck en Anna Pniowsky in de film 'Light of my Life'

Beoordeling van Gids.tv
Light of My Life (geregisseerd en geschreven door Casey Affleck, die ook de hoofdrol op zich neemt) is een allegaartje van genres: een scifi-film, een survivaltocht, een sprookje en een coming-of-age-verhaal van een elfjarig meisje. Bovenal is het echter een warm liefdesverhaal tussen vader en dochter, waarin de moeilijke opgave van opvoeden en ouderschap grote thema's zijn. Het is indrukwekkend hoe sterk Anna Pniowsky en Affleck acteren. Voor de bioscoopbezoeker die de tijd neemt om deze film als een 'ervaring' of 'beleving' te ondergaan is het een pareltje met een zenuwslopend einde. Niet geschikt voor mensen met weinig geduld die veel dialoog niet trekken: zij zullen deze film wellicht langdradig en saai vinden. Vier sterren voor het prachtige Light of My Life.

Cast
Naast Casey Affleck (Manchester by the Sea) en Anna Pniowsky (Judy Small) is ook Elisabeth Moss (The Handmaid's Tale) te zien in deze film. Deze productie is ook geregisseerd door Casey Affleck (The Finest Hours).

Light of My Life is vanaf 24 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama, Thriller. Tijdsduur: 119 minuten. IMDb-score: 6,6.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Light of My Life is survivalthriller van hoge kwaliteit of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV