Deze 10 films komen in november 2019 in de bioscoop

Deze 10 films komen in november 2019 in de bioscoop
Le Mans '66, Penoza: The Final Chapter, Midway en nog veel meer

Film :

Met de maand november voor de boeg staan ook de eerste kerst-blockbusters al weer voor de bioscoopdeuren. Met begin deze maand de romantische kerstfilm Last Christmas en later Disneys Frozen 2! Lees hier meer over de 10 belangrijkste bioscooptitels van de maand november 2019.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

1. Last Christmas (7 november)
Als de redactie van Gids.tv in zijn glazen bol mag kijken, gaat dit misschien wel de grootste romantische kerstklapper van het jaar worden. Met originele (en nieuwe) muziek van George Michaels Wham! gaat Kate (Emilia Clarke) op het liefdespad na een zware periode in haar leven. Uit het niets komt de leuke man Tom (Henry Golding) haar leven binnen wandelen. Lees hier meer over de film Last Christmas.

2. Midway (7 november)
Pearl Harbor was slechts het begin. Met hun overgebleven vliegdekschepen gaan de Amerikaanse troepen in juni 1942 opnieuw de zware strijd aan. Dit keer is het decor het strategische eiland Midway in de Stille Oceaan. Van de makers van Independence Day komt deze bombastische oorlogsfilm met een grote sterrencast. Onder anderen Woody Harrelson en Luke Evans spelen mee. Lees hier meer over de film Midway.

3. Doctor Sleep (7 november)
Doctor Sleep lijkt een sterk vervolg te gaan worden op de iconische horrorfilm The Shining (1980), met Jack Nicholson in de hoofdrol. Getekend door het trauma dat Danny Torrance als kind heeft opgelopen in het angstaanjagende Overlook Hotel, weet hij iets van rust terug te vinden. Dan komt hij de moedige tiener Abra tegenin deze bovennatuurlijke thriller, opnieuw gebaseerd op een boek van horrorschrijver Stephen King. Lees hier meer over de film Doctor Sleep.

4. Judy (14 november)
Na Freddie Mercury, Elton John en binnenkort Elvis Presley, komt er nu een prachtige film aan over het leven van film- en muziekicoon Judy Garland (Renée Zellweger). De hoge pieken en diepe dalen van de Over the Rainbow-zangeres in de laatste jaren van haar carrière en leven komen aan bod in deze film. Zellweger worden al Oscarkansen toegedicht; we kijken ernaar uit. Lees hier meer over de film Judy.

5. Le Mans '66 (14 november)
Dit waargebeurde verhaal leent zich goed voor een heuse racefilm: Le Mans '66 (ook wel Ford v. Ferrari genoemd). Zet daarbij regisseur James Mangold (bekend van de film Logan) achter het stuur en het gaspedaal kan hard ingetrapt worden. Topacteurs Matt Damon (The Departed) en Christian Bale (Vice) spelen Caroll Shelby en de Britse racer Ken Miles. De mannen doen een poging om een revolutionaire auto te bouwen die de dominerende Ferrari kan verslaan tijdens de 24 uur van Le Mans in 1966. Lees hier meer over de film Le Mans '66.

Matt Damon als Carroll Shelby in de film 'Le Mans '66'

6. Frozen 2 (20 november)
Disneys animatiefilm Frozen verscheen in 2013 en werd overladen met prijzen, waaronder twee Oscars. De film bracht wereldwijd ruim 1,2 miljard dollar op. Het was een groot winterfeest voor alle kinderen en ouders, die de soundtrack met 'Let It Go' luidkeels meezongen. Frozen 2 bevat een splinternieuwe soundtrack en natuurlijk zijn Elsa, Anna, Olaf, Kristoff en vele anderen weer van de partij in een ijskoud avontuur. Lees hier meer over de film Frozen 2.

7. The Farewell (21 november)
Met een IMDb-score van 8,1 is deze drama- en komediefilm er eentje om in de gaten te houden. Een opmerkelijk familieportret, waarin de Chinees-Amerikaanse Billi afscheid moet nemen van haar grootmoeder (die niet mag weten dat ze doodziek is). Met Awkwafina (Crazy Rich Asians) in de hoofdrol. Lees hier meer over de film The Farewell.

8. Mi Vida (21 november)
Heerlijk om topactrice Loes Luca weer eens te zien in een film die speciaal voor haar geschreven is. De Schiedamse Lou (Luca) heeft haar hele leven hard gewerkt en gezorgd voor anderen. Een taalcursus volgen is het begin van een avontuur in Andalusië (Spanje), waar ze haar droom om naar Spanje te verhuizen wil laten uitkomen. Haar kinderen vinden dit geen goed idee. Lees hier meer over de film Mi Vida.

9. Knives Out (28 november)
De messen zijn geslepen in een nieuw mysterieus verhaal (denk aan Murder on the Orient Express), met een zeer indrukwekkende sterrencast: onder anderen Daniel Craig, Chris Evans, Toni Collette en Jamie Lee Curtis geven acte de présence. Het verhaal gaat over schrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer). Hij wordt dood aangetroffen in zijn huis, vlak na zijn 85ste verjaardag. Detective Benoit Blanc (Daniel Craig) wordt ingeschakeld om het mysterie op te lossen. Lees hier meer over de film Knives Out.

10. Penoza: The Final Chapter (28 november)
Na vijf succesvolle seizoenen Penoza, één van Nederlands populairste crime-series aller tijden, volgt nu de film als kers op de maffia-taart. De spannende trailer doet al vermoeden dat dit slotstuk de saga zal afsluiten met een knal. De terugkeer van maffiakoningin Carmen van Walraven (vertolkt door Monic Hendrickx) belooft veel... Lees hier meer over de film Penoza: The Final Chapter.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV