Recensie: thriller Bumperkleef met Jeroen Spitzenberger in topvorm

Recensie: thriller Bumperkleef met Jeroen Spitzenberger in topvorm
Ongediertebestrijder zaait angst en paniek met gifspuit

Film :

Vanaf donderdag 31 oktober is de nieuwe film Bumperkleef te zien in de Nederlandse bioscopen. Eindelijk weer eens een thriller van eigen bodem. Na een verkeersruzie vertikt een huisvader met een kort lontje zijn excuses aan te bieden; het is het begin van een hel op de snelweg. Lees hier de filmrecensie van Bumperkleef.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Verkeersruzie
Het verhaal gaat over vader Hans, een zelfverzekerde en ietwat eigenwijze man die met zijn gezin op weg is naar zijn ouders. Te laat van huis vertrokken en redelijk gestresst begint Hans op de snelweg te bumperkleven achter een wit bestelbusje. Hierdoor ontstaat een bizarre verkeersruzie die al snel volledig escaleert in een bloedstollende achtervolging. De familie is nergens meer veilig en wordt langzaam paranoïde van alle witte busjes op de weg.

Jeroen Spitzenberger in de film 'Bumperkleef'

Beoordeling van Gids.tv
Verfrissend om weer eens een thriller van oer-Hollandse bodem te zien die punten scoort op humor, spanning en paniek - en zelfs een vleugje horror. Regisseur Lodewijk Crijns heeft goed gekeken naar films als Steven Spielbergs regiedebuut Duel (1971), maar geeft ook een dikke knipoog naar de Nederlandse regisseur Dick Maas (Flodder en Prooi). De film is qua verhaal misschien wat simpel, maar toch van intelligent niveau. Fantastische scènes doen zich voor als de psychopathische schurk (Willem de Wolf) even beheerst als obsessief iedereen op zijn of haar verantwoordelijkheid wenst aan te spreken: in het verkeer, in de opvoeding en wat al niet meer. Vier sterren voor deze bijna perfecte thriller zonder snelheidsbegrenzer.

Cast
Naast Jeroen Spitzenberger (Mannenharten 2) en Anniek Pheifer (Mi Vida) zijn ook Willem de Wolf (Lek) en Truus te Selle (De Heineken ontvoering) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Lodewijk Crijns (Alleen Maar Nette Mensen).

Bumperkleef is vanaf 31 oktober 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Thriller. Tijdsduur: 85 minuten. IMDb-score 6,0.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: thriller Bumperkleef met Jeroen Spitzenberger in topvorm of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier