Vanavond op tv: laatste Chateau Meiland & terugkeer Droomhuis Gezocht

Vanavond op tv: laatste Chateau Meiland & terugkeer Droomhuis Gezocht
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 28 oktober

Kijktip :

Maandagavond is de voorlopig laatste aflevering van Chateau Meiland te zien op SBS6. Op NPO1 kunnen we gaan genieten van de terugkeer van Droomhuis Gezocht en op RTL5 start het nieuwe realityprogramma Nienke & Resley Weten Het Zeker. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 28 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Stacey Dooley - Face to Face with the IS Brides

Canvas
Canvas
20:30 uur

In Noord-Syrië ontmoet Stacey Dooley westerse vrouwen die zich hebben aangesloten bij de Islamitische Staat en na de Koerdische overwinning op IS met hun kinderen vastzitten in kampen.

Duizenden vrouwen
In Noord-Syrië hebben Koerden de Islamitische Staat verslagen en de gevangenissen en kampen zitten vol radicale IS-aanhangers. Onder hen zijn duizenden vrouwen, die ooit hun geboorteland ontvluchtten om IS-bruiden te worden, en ongeveer 8000 kinderen. De omstandigheden in de kampen zijn slecht en de sfeer is gespannen.

IS-aanhangers
Stacey Dooley is in Noord-Syrië geweest om een aantal van deze vrouwen te bezoeken. Sommigen van hen zijn nog steeds fervente IS-aanhangers, terwijl anderen zeggen dat ze gewoon naar huis willen. Stacey vindt in de kampen ook veel Europese kinderen.

Verantwoordelijkheid
De Koerdische autoriteiten willen niet de verantwoordelijkheid voor deze kampen op zich blijven nemen en zij willen van de westerse regeringen steun bij het oplossen van het probleem van de buitenlandse soldaten van de Islamitische Staat, hun vrouwen en hun kinderen.


Slot: Chateau Meiland

SBS 6
SBS 6
20:30 uur

Vanavond is de laatste aflevering van dit seizoen van Chateau Meiland, dat onlangs de Gouden Televizier-Ring won.

Echte werk
Martien Meiland heeft samen met zijn partner Erica, hun dochter Maxime met haar twee jaar oude dochter Claire en huisvriendin Caroline een verwaarloosd kasteel omgebouwd tot een prachtige chambres d'hôtes. De opening is net geweest en nu begint het 'echte werk', het ontvangen van de gasten die in hun chateau willen overnachten.

Onvergetelijk verblijf
De hele familie moet alle zeilen bijzetten om de logees een onvergetelijk verblijf te geven. Daarnaast willen ze de bijbehorende gites ook verbouwen naar gastenkamers, en gaan ze op zoek naar buitenactiviteiten voor de logees.

Veel vragen
Het is heel hard werken, dus houden ze het allemaal wel vol? Krijgen ze misschien toch heimwee? En hoe vergaat het met hond Bommel? Is hij al rustiger of nog steeds erg happig op vreemde mensen? Zal hun droom van een succesvolle chambres d'hôtes in Frankrijk uitkomen?Docu: Niks aan de Hand

NPO 2
NPO 2
21:00 uur

Documentaire over seksueel misbruik, waarin het perspectief van het slachtoffer en dat van de dader wordt belicht in een uniek tweegesprek.

Seksueel misbruik
Van haar vierde tot haar dertiende werd de nu 47-jarige Miranda seksueel misbruikt door haar tien jaar oudere neef. Met grote regelmaat nam hij haar mee naar het bos waar hij haar misbruikte.

Verborgen
In de documentaire Niks aan de Hand vertelt Miranda hoe ze als kind het misbruik kon doorstaan, hoe en waarom ze het voor iedereen verborgen hield en op welke manieren het ruim 30 jaar later haar leven nog steeds beheerst.

Confrontatie
Miranda gaat de ultieme confrontatie aan met de dader, haar neef. Zij stelt hem de vragen waar ze al die jaren mee heeft rondgelopen, in de hoop antwoorden te krijgen die haar verder helpen.


Terug: Droomhuis Gezocht

NPO 1
NPO 1
21:20 uur

Vanavond start een nieuw seizoen van Droomhuis Gezocht op NPO 1. Zeven weken lang is elke maandag rond 21:20 uur te zien hoe presentator Sybrand Niessen Nederlanders helpt die op zoek zijn naar een huis in het buitenland.

Tips
Sybrand gaat met de Nederlanders langs bij drie huizen. Ook geeft hij praktische tips over waar ze op moeten letten bij de aankoop van een huis. Carrie ten Napel bezoekt bijzondere plekken in de buurt van het droomhuis.

Zakynthos
In de eerste aflevering zijn Sebastiaan en Shah Rukh op zoek naar een huis op het Griekse eiland Zakynthos. Ze hebben elkaar leren kennen toen Sebastiaan voor zijn werk in Australië was.

Appartement
De twee besluiten samen te gaan wonen in Amsterdam. Door een goede vriend, die al jaren in Athene woont, komen zij voor het eerst in aanraking met Griekenland. Al snel ontstaat het plan om samen een appartement te kopen op het Griekse eiland Zakynthos.


Nieuw: Nienke & Resley Weten Het Zeker

RTL 5
RTL 5
21:30 uur

Vanaf vanavond is het nieuwe realityprogramma Nienke & Resley Weten Het Zeker elke maandag om 21:30 uur te zien op RTL 5.

Nienke Plas
Dit programma gaat over Nienke Plas, die als vlogger en influencer bekend werd en inmiddels ook regelmatig op televisie te zien is. Ze won onlangs nog de Televizier-Ster Talent. In Nienke & Resley Weten Het Zeker zijn de voorbereidingen op de bruiloft met haar vriend en manager Resley Stjeward te zien.

Trouwen
Ze zijn al ruim elf jaar samen en sinds mei verloofd. Op een privéboot in Dubai vroeg Resley Nienke ten huwelijk. Ze weten het zeker en gaan dus trouwen. De camera's van RTL 5 volgen het stel in aanloop naar de grote dag.


Nieuw: Met 1 been in de finale

NPO 3
NPO 3
22:05 uur

In het nieuwe verborgencameraprogramma Met 1 been in de finale halen mensen met een fysieke beperking grappen uit met nietsvermoedende mensen op straat.

Op tv
De vier afleveringen zijn de komende vier maandagen om 22:05 uur te zien op NPO 3.

Slachtoffer
De acteertalenten met een beperking maken op ludieke wijze gebruik van hun fysieke beperking om mensen die hen vaak als slachtoffer zien eens goed beet te nemen.

Beperkingen
De mensen met een fysieke beperking die meedoen hebben onder andere te maken met blindheid, dwerggroei en aangeboren afwijkingen van de ledematen. Maar aan een behandeling als slachtoffer hebben ze een broertje dood. Sterker nog: ze drijven graag de spot met hun handicap.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: laatste Chateau Meiland & terugkeer Droomhuis Gezocht of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV